kaki bengkak jari kebas

Ada cara tak untuk hilangkan kaki bengkak? Jari2 sy punya kebas nak buat kerja pn susah😅

kaki bengkak jari kebas
16 Balas

mcm sy dlu kaki sebelah je suka nk bengkak ms tido.mlm.tggikan kaki..kmdian husben suh rendam kaki dgn air sejuk bg surut bengkak letak garam.skit.. biasa dlu sy bekukan air dlm.botol.mineral.water then mik besen kecik msukkn air dgn botol ada ais dan letak garam bukit yg pink tu rendam kaki..smpai ais tu abis cair dr botol..tuk kaki sy ia blh reduce..tp pd org len xtwla..xberani nk suggestkn..tkut nti memudaratkan pula pd mommy jika.try..tp pd bdn sy..pd kaki sy..ia ok n sesuai tuk reduce bengkak..mlm2 mntk husben sapu minyak urut dkt kaki dgn pkai stokin sblm tdo

Saya dari awal trimester sampai masuk trimster ke 3. Saya letak bantal tinggi² bila tidur. Buat masa ni belum bengkak lagi. Kalau dah menunggu hari. Ianya normal bagi ibu hamil. Menunjuk kan yang ibu tu tidak lama lagi melahirkan..tapi kalau awal² trimster lagi dah bengkak. Mungkin ibu tu ada msalah kesihatan lain. Tanya nurse atau doktor tempat awak blinik tu.

4y ago

Sama lah kita. Sy pun due bulan 1. 😇😇 jga ksihatan awak dan baby. Semoga slmat awak brsalin nnti

sama lah..tgn nk genggam pun sush.. td bru jmp doc.. doc cdgkn jmp fisio.. mmg xde ubat.sbb ia normal. ksan air byk dlm bdn. kne kurgkn gram dan fast food. sdgkn dua bnd ni sy mmg kurg.. fast food ada lah sekali mse awl2 pregnant tringin mkn a&w..slbehnya mkn msk sdri.. tp rmai org kta mmg kbiasaan jd pd ibu mengandung lg2 ank 1st.

Time 1st pregnancy saya, kaki bengkak gini sebab terlampau makan snack/keropok yang masin2😅. Try kurangkan intake garam & letak bantal kasih tinggi sikit di bahagian kaki time berbaring.

awak letak kaki atas bantal susun tinggi. biarkan kaki lagi tinggi dari badan. pstu minta suami urutkan secara lembut je. sy wat gitu je sllnya.alhamdulillah ni da 37 weeks..x bengkak cmni da.

sy dulu lagi bengkak dari ni.alih2 bila overdue kena induce 3 hari kat hospital tu eh surut lah pulak bengkak..padahal dah nak bersalin..sbb byk baring and cukup rehat.kdg2 sbb xcukup rehat sis

4y ago

Sy kaki bengkak ne oky lg, tapi jari2 sbla kanan kebas..xselesa nak buat kerja pn susah

sis boleh consume ostematrix shaklee. so far saya okay,tak ada kaki cramp dan bengkak. kalau sis nakntahu lanjut boleh ws saya ya. www.wasap.my/601128891716

sama lah mcm sya dari 4 bulan ngandung smp nak bsalin kaki bengkak.mcm2 org suruh buat tak menjadi pun.doktor ckp normal je nti hilang sendiri lepas bsalin

xda just make sure tido tinggikan kaki or beli stokin khas tuk ibu mengandung. Sgt efektif masa saya gunakan dan xda problem kaki kejang.

dulu kaki saya pun bengkak misi kata kaki kita mgkn duduk ada kaki tergantung. ataupun banyak berdiri. misi suruh rest je kalau jd gitu