Kaki Bengkak Dan Jari Jemari Kebas

Hi mommies.. Ada yg sama pengalaman dgn sy ka ni? Jari jemari selalu kebas n x boleh mengengam???.. Kaki pun bengkak x surut2.. Sy sdh 34 minggu 5 hari..

10 Balas

Cuba rendam kaki dalam air suam tiap kali mandi. Lepas tu bila nak tidur, mintak suami sapukan minyak angin kat betis & tapak kaki. Letak bantal bawah kaki masa tidur, bagi kaki lagi tinggi dari dada. Untuk lancarkan peredaran darah

Masalah sy dua² tangan sakit especially ibu jari dua² tangan.. st buat Finkelstein's test sendiri, ada masalah de quervain tenosynovitis.. memang x boleh ada tekanan pd ibu jari.. bangun pagi sakitnya tak boleh gerak juga la..

Sye plak mlsh pde kdua2 blah tgn. .kaki xpernh lg nk bngkak. .jari tgn kiri kanan abs kebas kalo slh tdo skit. .bole mngs rse. .😓😣. .ade pape ptua x utk tgn yg kbas. .?😔

sme cm sy.. kebas jari.. nk gengam jari pun xkuat.dh sminggu lebih mcm ni. skrg 37w+.. risau nk bsalin nk meneran tkot tngan xkuat😓

nurse cakap kalau kebas² tu sbb kurang kalsium. baby tarik kalsium ibu, so kena banyakkan intake kalsium dari susu @ pil kalsium.

Letak bantal bwh kaki.. Masa tdur and masa dduk.. Jgn gantung2 kaki.. sentiasa letak bantal dbwh kaki msa tdur..

Normal sis.. Saya pun mcm tu since 28weeks, tapi lpas beranak, dah hilang sakit tu. 😁

Sama la .. sy jari kaki dgn tgn rasa kebas² bila digerakkan tapi kaki xbengkak

Sedang mengalami.. Tp kaki xbengkak sgt.. Tgn je over sakit..

Tq info..