Hi momies nk tnya, momies start ambk acid folic brapa week? Sy 8week blum ambk acid folic lg

Acid folic

12 Balas

Masa planning nak conceive tu sepatutnya dah start folic acid. But if you tak pernah ambil, skrg dah tau pregnant kan? So you consume je folic acid tu. Nnnti dah pergi kk, dr akan bagi lagi. So ambil yg dr bagi je. And throughout the checkups sampai beranak, dr akan bagi all the supplements to suport your pregnancy sampai beranak. So ambil semua ubat2 yg dr bagi tu & jgn skip. Take care. Enjoy your pregnancy dear ☺️

ikotkan sebelom mengandung dah kne Amin acid folic . andai merancg untuk Hamil.. seawal mungkin Kak amik acid folic . jgn tunggu lelama .

Dah 8w boleh direct makan obimin+ Folic acid ni planning je nak mengandung sebenarnya kena terus makan utk elakkan risiko kecacatan janin

9mo ago

ouh yeke awk, sy tkthu pn lekat ni that's why tk ambk acid folic tp dh thu ni sy trpikir ptut ambk acid folic klinik atau beli obimin je kt farmasi

Sebelum pregnant pun sy dah ambil sis. Kalau sis dah tahu pregnant boleh je start ambil asid folik tu. Good luck

Dah ada planning nak mengandung boleh terus makan.. Dah pregnant lagi wajib kena terus makan acid folic

ya boleh makan acid folic kalau sudah ada pregnant dan sebelum pregnant, boleh makan acid folic jugak.

Sblm pregnant dh patut mkn tp dh tau pregnant lgla wajib mkn takperlu tgu buka buku. Boleh beli di farmasi

9mo ago

Boleh je sy dlu amik brand appeton

awal2 dapat tahu pregnant terus makan sis.. acid folic membntu pembentukan janin sgt penting

9mo ago

sy ank kedua n prtama dpt kt klinik je acid folic tk prnah beli that's tkthu jnis ap yg sesuai

beli sndri atau nurse akan bg...kalau dh pregnant cpt2 la beli dan makan

Sejak TTC dah ambil asid folic.. Setahun lebih ambil asid folic, dan hamil.

9mo ago

Terima kasih. Alhamdulillah syukur