folic acid.

Hai mommys smua..im 5w prgnant..still kna continue ambk acid folic?

25 Balas

ye sis. jgn skip ye. bagus untuk pertumbuhan bayi dalam perut. saya ada baca dekat fb, ibu yang xmakan folic acid, ada yg bayinya xckup sifat. ada luaran atau dalaman. yang saya baca, dalaman.. xde ape tah dekat bahagian kepala, dan anak mampu hidup kurang dri 24h 😢

continue sampai habis 1st tri/ 12weeks. after that doc will prescribe other supplements pulak. dont stop asid folic now. too early.

If kk bagi obimin shj then continue folic acid we need 400-500gram mase mengandung baik utk perkembangan otak baby

4y ago

Kalau kk bagi obimin tak perlu makan folic acid ke

Wajib sis until nurse tukar vitamin lain once dah masuk week 12 mcm tu... Dont skip...

Awl lg nk stop. Makan smpai bersalin atau paling cpt pun habis 1st trimester.

5y ago

Semua OK. Checkup kat mana? Kalau kat kk blh minta free

Sy nk msk 17w msih amalkn folic acid n vitamin klinik bg..

Yup still amek sis.. td jmpa doc pn amalkan tu je penting..😊

Yup..still kena amik atleast smpai hbs 1st trimester..

Yes dear. U need. It is essential for baby's growth

yes . acid folic wajib ambik smpai dah brsalin .