Tiada buku merah semasa bersalin

Apa yang saya perlu buat kalau buku merah takde mase saye bersalin? Sebab dah berapa hari saye kene tahan wad dan baby kene tahan di nursery sbb buku merah takde . Tapi saye dah nikah . Saye ade bukti sijil nikah .

2 Balas

Xdak apa la, bg surat nikah kt hospital. Nnt pihak hospital akn buat buku utk baby. Cuma pihak hospital xtahu perkembangan awk waktu awk pregnant apa masalah awk. Cuma nnt utk ank ke2, ssh skit pihak hospital nk buat buku merah.sbb awk xdak rekod, kena buat rekod baru. Skg mcm2 kes, sbb tue pregnant je terus kena buat buku merah. Buku merah tue mcm nyawa ibu.

Menag tak pernah checkup dekat kk ke?

4y ago

Ohh. Hosp nak monitor dulu kot since tak pernah checkup. Takut ada effect pape ke.. Semoga dipermudahkan urusan puan ye ❤️ Baby okey tak?