zincofer by kkia

7 weeks preggy and bukak buku pink at kkia, so nurse bagi zincofer to be taken daily. tapi semalam when i took it, rasa nak muntah and abdominal pain and also diarrhoea. should i still continue taking it?

9 Balas

kena inform doctor mintak tukar supplement tu.. sy pun muntah makan zincofer, tp sy mkn jugak hari² sementara nak jumpa doc. then doc tukar ke iberet folic, sempat mkn 2 minggu, lepas tu muntah² jugak. tukar pulak ke obimin, sy mkn seminggu, seminggu sy sakit kepala. inform doctor lg, dia suruh tukar ke Sangobion. Alhamdulillah sekarang dah seminggu mkn Sangobion n takde alahan pd supplement ni. harap² berkekalan lah. yg penting inform doctor.

5y ago

tp zincofer jer kkia bg free.. yg lain tu semua sy kena beli sendiri kat farmasi luar sbb kkia takde stok.