Air ketuban leaking

5.20 pagi tersedar dari tidur sebab rasa ade something keluar. Ingat terkencing. Cuba tahan tapi tetap keluar. Basah kain batik. Terus pegi toilet. Lepas tu try bau takde bau ape2. Emm ni mesti air ketuban. G hospital, kena tahan wad. Tapi takde sakit contraction langsung. Doktor bagi masa 18 jam. Kalau masih takde sakit2 , masuk ubat (induce) .. Ya Allah, org ckp Induce sakit 😭 semoga sakit contraction sebelum 18 jam .. aamiinn 🤲🏻

Air ketuban leaking
45 Balas

Sama mcm sy sis, dlm pkul 5 lbih pagi rasa sakit perut sikit pastu kluar air, igat terkencing, bila tahan ttap mengalir, pinggang lenguh manja on/off. sblum g hospital sempat sarapan. Smpai hospital cek jlan bru 1cm, berehat kt dlm lb je xde msuk wad. doc bg masa smpai 12jam kalau xberanak lg kne induce. Spanjang tggu 12 jam tu, sy on antibiotik 3x sbb leaking. pastu bila turn smpai msuk je lb before induce doc cek jlan da buka 4cm trus xjd induce. Lepas cek jlan tu trus contraction dtg tiap 5 mnit. Sis byk kn berjlan, istifar byk2. In shaa Allah dipermudahkan..

sama mcm sy utk kandunagan sebelom nie..air ketuban pecah,xde contractions..smpai hospital doc kata belom ada jaln lg..tunggu 24 hours dulu..klau xde jugak sy akn di induce atau pon czer...tp Alhamdulilah,semuanya dipermudahkn..mlm tu jugak rsa nk brsalin dtg..nurse dtg check dh fully 9/10..tolak g lb x smpai 2 minit baby pon slmat dilahirkan,x sempat nurse nk sambut. Alhamdulilah syukur pada Allah..baby boy 2.056 lg (36w4d)3.8.2017

Halu sis, Semoga semuanya dipermudahkan Allah swt dan semoga sis dan baby selamat selepas bersalin. Sy plak EDD arini 18.12.2020 tp masih blom ada rs or tnda pape..kelmarin je ada keluar darah yg sangat2 cair cketttt je..tp smpai skrg xde pape g tnda..esok sy kna serah diri kt spital ni..doc akn check n tgk la cmne..mcm kna tahan spital je esok ni🤦‍♀️

hi sis. moga dipermudahkn segalanya. saya ade pengalaman induce. tp pd saya masuk ubat tu tak sakit. ubat yg masuk tu pn kecik je. tp saya sakit lps doktor pecah air. sakit yg tk boleh nk cerita macam mana. lepas kena seluk check jalan ape sume, akhirnya saya kne czer😔 sbb lgsung tkde laluan. dh redha masa tu. fikir nk selamatkn anak je.

situasi sis sebijik mcm saya. 😂 air ketuban leaking waktu pagi sblm subuh. kalau dlm masa 24h lps leaking tkde contraction dan tak bersalin, kena induce. Alhamdullilah, nasib baik saya ada contraction esoknya tp nak menghadapnya nauzubillah 😂

3y ago

situasi sama mcm sy leaking dlm 3am..tp lpas leaking air ketuban sy da start sakit contraction cuma xkuat..kena tahan ward,bukaan baru 2cm..esok lps subuh nurse ckp kmgkinn kna induce sb jln msih x buka bsar lg,baru 2cm..Alhamdulillah masa msuk labor room da 6cm..semoga urusan sis dipermudahkan..amiiinn..

hr tu sy,ketuban pecah,x induce pun,,just d bg water drip je,tuk rangsang contractions tu...da 13 jam x kuar,doc decide operate je...ehmmm...syukur anak Kuar jg.... Alhmdulillah

Buat exercise for normal labour sis.. blh bantu untuk cepat bukaan..sy lambat contraction,,tp bila check kat hosp dah 7cm.. https://youtu.be/Eq4uMHzdaI8

semoga sipermudahkan urusan sis,sakit itu tetap ada sis itula nikmat seorang wanita melahirkan anak,

semoga Allah permudahkan segala urusan sis..n bukaan natural tanpa induce.. amiinn3x yarabbalalamin

in shaa Allah mommy kuat . lain org lain sakitnyaa . smoga dipermudahkan segala urusan 😊