1st timer for braxton hicks??

1st time rasa braxton hicks. tak leh bincang sakit dohhh... belek2 posting dlm apps ni bru tau sakit prot td rupanya braxton hicks..hehehe..xpnh rsa skit mcm tu..smpai mnangis2. husband lak buat lawak nk bwk p hosptal sbab dah nk bsalin katanye pdahal baru 23w...pengalaman mendewasakan???

12 Balas

Sy start 29weeks dah rasa braxton hicks tp masa tu sakit boleh senyum² lgi kejap je hilang..ni dah masuk 36weeks sakit tu boleh mengeliru kan sy sakit yg kuat mengeras kt perut,kdg smpai ke pinggang blkng..Hmm kdg x blh tidur mlm igt kn dh nak bersalin,tgk masa sakit tu dia x teratur mcm true contrction walau pn sakit hampir sama..byk dugaan prgnent ank ke3 ni 😂 Sabar yerr sis 😁

4y ago

amin..moga kita smua bertabahlah ye mommy2 smuaaa...dmi bby..

Alhamdulillah, saya sepanjang 1st pregnancy saya, takde alami braxton hick. Tapi bila nak bersalin tu sakit dia, Allahu tak boleh bawa bincang. Org yg dah selalu kena braxton hick mgkn lama kelamaan akan biasa kesakitan tu. Mungkin, practise sebelum sakit bersalin yg sebenar. Tapi macam saya, sebab tak pernah kena, masa bersalin tu mmg rasa sakit nya tak boleh bawa bincang.

Saya baru je first time kena beberapa hari lepas. Menangis2 saya. Sesak nafas. Memang takleh bawak bincang. Suami saya menggelabah dah nak bawak pergi hospital sbb igt saya nak terberanak dah. Tak pernah rasa sakit dahsyat macam tu sepanjang hidup ni. Tapi mmg betul2 rasa macam nak terberanak sgt². Takleh nak buat apa². Melalak je mampu

4y ago

kannn..?? tau xpa hehehe..hat lawaknya husband ai dah anak 4 gn ex wife tp dia still mggelabah lebih mcm ank 1st..hehehe..

Sama la.. Bru kena jgak. Risau dh rasa.. Pk nk bersalin ke. Pdahal baru 26 weeks... Rasa dia tu mcm nk berak tp xberak, rasa berat je dkt miss v & sakit pinggang mcm senggugut. Xsng duduk rasa...

😂😂😂moment yg xdpt d lupekn ms preggy... Moment bby gerak pn akn buat kita rs teringat2 je nti lepas dh brsalin nti..hehe..njoy ur pregnancy sis 😉t8 care

4y ago

Hehe..lepas tu mommies dia plak rs mengah klu hyper aktif tetb.. xpn mcm trkejut terkejut dbuatnye..hehe...🤣🤣🤣

Braxton hick mmg sakit😅 tp at least kita tau yg rahim kita tgh praktis dan masa kena contraction yg betul xde lah terasa sgt sbb dh biasa😆

Yaa sy pun. Org kata mcm kene senggugut. Sy alhamdulillah, xpernah senggugut. Sekali kena braxton hicks, tido pun xleh. Sakitttt

4y ago

itulah pasai..ai xpnh kna sggugut..skli skit tu mai..allahuakbar..menguji kesabaran..hahaha..

Mmg sakit..sy kena masa 2nd pregnancy ni..sakit mcm nak bersalin..4jam jgk la baru reda..padahal baru 32w..hihi

4y ago

Tak la..depends jugak..yg ade kejap, yg ade lama..yg penting kena tahu bezakam antara contraction dan braxton hicks..

Saya baru² ni.. Adoii. Hampir sejam juga menahan. Tak tertahan rasanya wlupun anak ke4. 😂

sakit kan? tapi alhamdulillah baru sekali kena. itu pun sebab tengah lasak sangat 😅

4y ago

itulahh..husband kata ank tgh main bola dlm prot tu tu yg skit..memandai je dia ni..hahaha..ai ade google gak psai braxton hicks ni bla dah kena skali..kbnyakan kata kita akn kna few times lg spanjang pregnancy..so bertabahlah mommy😂😂