Braxton hicks

Nak tnya, klau dh mula rsa braxton hicks, slalunya amik masa brp lama nk besalin? Sbb skrg sy bru 35mggu 1hri, tp dh 2hri rsa braxton hicks ni.. Kemarin skali je dia dtg time ptg pas tu xde dh sakit, hrini tgh2 masak tiba2 sakit lg pulak.. Rsau pulak besalin awal nt #ingintahu #firstbaby #1stimemom #kehamilan_anakpertama

1 Balas

lain org, lain pgalaman.. mungkin dlm seminggu? kalau dah turun tanda, mcm lendir berdarah/warna coklat, dah tiba masanya p hosp.. anak pertama saya dlu, pecah air ketuban. anak second, Braxton Hicks dlm 3 hari. pastu mucus plug+bloody show. dua2 dah 39minggu masa tu. third ni dah 38w. baru sehari dua ada sakit sikit mcm dtg bulan tu. blm ada bloody show.

3y ago

takut jugak ni sbb bru 35mggu huhu.. ok2 tq sis, hrap2 baby kuar lambat sikit la