BRAXTON HICKS

Hai mummy.. Nak tanya... Braxton hicks tu rasa mcm mna ya? Rasa tu sakit sangat ke? #1stbaby #36weeks

5 Balas

Rasa mengeras..cam nak bersalin tp selang masa dia x tentu..x macam nak bersalin betul2..kalau betul2 nak bersalin senggang masa sakit tu teratur..dr masa panjang sampai la pendek2 masanya..

rasa baby mengeras and boleh nampak kat perut kita tu. ada jugak rasa sakit sikit tapi kejap je kalau kita usap-usap perut dia akan okay balik.

4y ago

Tu laa yg risau tu. Sakit2 takde pun, tanda lain pun takde. Cuma bila dia gerak, dia suka tolak2 perut ni macam nak keluar dari perut 🤣 nanti rabu ni ada appt dkt kk, sy try cakap dgn nurse doc. Seriau pulak nak check bukaan tu 😅

Rs mengeras sis..ms bby gerak2 pstu tetb dia mengeras..rs mcm xselesa pd perut bila ianya berlaku..

4y ago

Kalau kerap mengeras stiap bape second ye tanda nk brsalin... Mcm sy ritu even czer pn bile dorg monitor by ctg machine bile bby mengeras blh tgk pd bacaan graph sm ada kne emrgncy czer or normal

Braxton Hicks mcm period cramps/segugut. Tapi contraction rasa memang lain fuuuhhh

4y ago

Cntrction nk bersalin rasa mcm tu jugak ke?

wi1ajqq1w1bawa aqa