kena seluk

1st seluk jam 12..tiada bukaan cm..jam 2 seluk lagi skali..dah 3cm..tiada keluar tandah2 bersalin..kalau kena seluk je mesti bukaan trus buka??coz sy kena seluk check sebab tendangan baby tak cukup 10..tak sangka pula dah nak bersalin

8 Balas

Seluk2 ni aih.. sakit malu. Smua ckup 😅. Sy 1st seluk 2x. 1 doc pelatih 1 nurse. Lpastu seluk lg 2cm doc pelatih, doc pakar, lg seluk 4cm.. pastu 7cm seluk lg. Last seluk doc pecahkan air ktuban. Setel beranak kena seluk lagi cek klau2 baki uri trtinggal. Habis jahit seluk lagi utk cuci. Time ni doc pelatih buat, memang kena cakarlah.. aduii.. 😅 Sblum kua wad kena lagi skli.. pasrah jelah 🤧

5y ago

Owh mcm tu ke.. Dye korek2 sbb nak bg bukaan cepat kan sis.. Huhu, tq ye sis share info..

Semoga dipermudahkan. Biasa klu dh 38w keatas, doc rajin sikit cek jalan n cuba utk bagi jalan buka. Tak pe awk, dari kena induce. Induce 2x ganda sakit nya. Tahniah, sy pon tak sabar nak bersalin...

4y ago

betul ke ? patut la 38w ni asyik kena seluk je 😂 huhu , 5kali dah ni kena seluk

Setengah doktor time dia seluk tu dia bantu bukak jalan sekali. Sbb tu kadang sakit. Kalau nurse yg seluk biasa je.

5y ago

Ya btul tu sis. Sy wktu nak bersalin anak 1st, dahla tgh kesakitan contraction. Kena seluk pula lepastu smbil2 dia tlg bukakan jalan.

Semoga segalanya berjalan lancar & dipermudahkan

Semoga dipermudahkan sis semuanya

Semoga d permudahkan...

Sis dh brpa weeks