hai.. saya nak tanya.. sy ad keputihan.. sy dah 5minggu lebih.. tapi harini keputihan sy warna coklat.. kenapa ya.. 1st pregnancy?

1st pregnancy

19 Balas

Saya pun ada keputihan 5weeks preggy but alhamdulillah bukan warna coklat. Dia warna putih cair dan banyak juga. Nanti nak buat buku baru sy inform nurse sebab my preggy fren cakap kalau ada keputihan masa nak buat buku nanti kena inform nurse so dorang boleh do something utk prevent.

5y ago

same bg sy... 5weeks lebih ad kputihan..

better g jmpe Dr. if kputihan tu clour biasa x pe.. dah start coklat tkot ade infection.. sy dlu clour hjau.. Dr. bg ubat utk masok dkt vagina.. sbb bnde tu blh bg infection dkt baby dlm kandungan... kdg² kuman tu blh dtg drpd persetubuhan dgn suami jgak...

Sy bru2 ni ad spotting coklat.. Sy trus jmpe dktr n dktr scan kandungan...alhamdulillah, bby sume ok.. Dktr bg ubt kuatkan rahim n dktr suruh rest n x kasi bnyk bergerak.. Better u pegi jmpe dktr utk dptkan kepastian..

sy dri awal smpai 12week keputihan warna kuning n coklat..doc pun xthu nk ckap ap..dh buat pepsmear n guna ubt vagina tpi still cmtu smpai skrng..scan bby okey jew aktif..doc xthu punca dri mn..esok jmpa pakar

better check dengan doc. memang normal kadang spotting in 1st trimester tapi spotting always a sign of something. kadang takda apa kadang baby is having a hard time developing. so better check to be sure.

Saya baru kena and baru lepas buat pap smear and masuk ubat. Keputihan sy warna kuning je. Tp doc kata kena ambil sample jugak sbb takut ada jangkitan. Bahaya utk kandungan.

Dlm tempoh 5 week...mmg akan wujud drh coklat..sebab proses penampalan janin ke dinding rahim... walaubagaimanpun... dapatkan juga nasihat doktor

its a normal spotting sbb bby baru nk terbentuk..tp klau ada rasa sakit or mcm xselesa better pergi check doc..sbb saya penah jadi juga when i was 7weeks....

5y ago

Awk pernah jadi ya.. Baiklah.. Thanksss!

Gi jumpe doktor..biase klau ad keputihan dok akan suh buat pep smear sis...n tggu resultnya klau ok dok suh pkai alat tuk masuk dlm vagina

Sya 1st pregnancy jgk tp xprnh sya ade kluar kputihan masa2 awal mngandung.. mcm risau plk kalau smpai keluar warna coklat..

5y ago

Saya tak tahu nak bt apa ni.. Saya tunggu dlu..kalau dia ad keluar lagi.. Awak dh berapa bulan