How do you know that you are pregnant?

1)Missing period? 2)Spotting? 3)Smell sensitivity

1301 Balas

Saya dapat detect dgn naluri,sbb nk kata miss period ,period sy mmg stiap bulan akan ade lewat sehari dua,kdg 31 hari,kdg 35 hari mens cycle sy,tp tetiba rasa semput je mase solat,dh mcm buat actvity berat pulak,and masa naik kreta tgok hp je terus mabuk,sblm2 ni reply dlm kreta okay jek,xde mabuk2🤗

Sy tau sy pregnent bila mak sy tegur sy .. Dia tnya klu sy pregnent .. Sekali test memang pregnant .. 🤣 .. 2x pregnant 2x jg mama sy tnya .. Lgpn kitaran haid sy x teratur so memang xdpt jngka akn pregnant. . N sy xda tnda2 pregnant pun mcm mual or selera mkn xda kh and sbgainya ..

saya mmg simpan stok upt byk2 . biasa suke buat upt 1 mggu sblm period😂 saje2 .. perabiskn upt . tanda2 lansung takde even now 6week . dulu pun spotting masa 8week . tp tahu lama dah . alahan pregnnt pun tkda .. sama la yg baru ni . tu pelik kdg2 knp tk sama mcm mommy lain😅

My husband sense it because I always felt nausea and dizzy. I tried to deny it but my husband insisted to get me for pregnancy test at clinic, and end up it's been 5 weeks old. Now our daughter already 9 months old and actively exploring world. How fast time flies. 💕

Sy plak sbb anak bgtau.. Anak pgang prut dia kata ada baby dh smpai.. Trus g beli upt test tp x harap apa2 sbb pnah frust sblum ni.. Sbb sy jnis mmg missing period tp slalunya buat xtau je sbb period problem... Kdg2 3 ke 4 bulan x period.. 😅Alhamdulillah rezki kalini.

Missing period. Lepas dh berjalan overseas sana sini seminggu. Balik dr overseas pelik period tak dtg2, bru rse mcm nk test. Haha dh laa melompat berjalan berjam2. Siap minum pepsi. Nasib baik kandungan takde pape time tu. Huhu now alhamdulillah dah lahir dah. 😃

Disebabkan kitaran period x regular..agak ssh ntuk sy trace.. Sy tau sy pregnant disebabkan demam dan tak sihat..tibe2 tergerak hati nak cek UPT..rezeki yg tak diduga..Alhamdullillah selamat melahirkan baby girl 10.4.2019..🤲

5y ago

Sy pn rsa cm tu.. Rsa cramp kt prut.. Tp nk chck x brni

Missing period and well I suspected that I pregnant because shortly before, I was hit by a car😂 nasib baik takde pape jd. Tak teruk tp badan sakit. Jumpa orang minta urut, dia kata patutlah badan sakit sangat, ada bawak orang baru

Tiga2 xde...rasa mcm xselese je...period mmg xdatang sbb merancang..ape lg spotting ...tibe2 naluri berkata yg kite pregnt sbb cpat lelah xmcm slalu n payudara mula sakit berdenyut2 mcm bengkak susu..padahal susu xmeriah pn waktu tu

Missing period 1 day cek dh double line tp samar2.. after a week cek balik dh pekat double line.. but 2 weeks before late period tu breast dh bengkak sakit.. pelik jgk masa tu period lama lg knp breast dh sakit.. #ankfirst 😊