How do you know that you are pregnant?

1)Missing period? 2)Spotting? 3)Smell sensitivity

1301 Balas

sebelum missing period dah rs mcm pregnant. Instinct kan. sbb sy pjj dgn husband. time g kat dia tu, ada 2 hari tu sy asyik nak tido je sepanjang hari. sampai husband pun pelik. dia pergi kerja lena, dia balik kerja pun sy lena. bgn just utk benda penting je, mandi, mkn n solat. lepas tu balik tempat sy, sy marahkan driver grab (marah dlm hati) sy bg dia 1 bintang je. sbb tak angkat luggage sy dari bonnet. angkat masuk n keluar sy buat sendiri, luggage dah la berat. 2 minggu sy duk dgn husband, mmg bwk bnyk brg. 😆 dlm hati duk cakap "aku ni dahla pregnant, kena angkat berat lak." hahaha.. tp Alhamdulillah takde jd apa pun. So bila period lewat seminggu sy buat tak tahu je. sbb konon² nak surprisedkan diri sendiri lah nanti². Nak cek lewat² skit. hahaha.. tp kebetulan ada check up Asthma kat GH, sy g lah jumpa doc. skali doc tgk mcm tak sihat je, dia suruh buat urine test. terus dpt result positive. Alhamdulillah.. so betullah instinct sy. 😄

sy g private clinic just utk check up sbb sakit bawah perut.very painful. time tu br 2weeks get married n my period mmg irregular period.last period was 24/10/18.so mmg xtau da pregnant.doc scan x nmpk pape.n urin test pun still x detect.so die bg ubat utk period n ask to come back klau x period after 2weeks.slama take d medicine mmg terribly painful kt bawah perut.i was worried of something else. takut cyst ke ape ke. after 2weeks still x period, go back to the same clinic. buat urin test blk n it's positive. doc ckp bunting pelamin. lps tu trus g Kk buat buku merah tp x blh nk jmpe doc lg sbb rmai org.maybe 1st baby, sakit kt bawah perut tu still there till today tp x steruk b4.

5y ago

I did the same checkup at private clinic but negative. And doc said sum imbalance hormone kot. I feel so down. I delayed period for 6 days. I memang macam so down.

I dont know 😂 Sebulan tak dtg period. Beli upt time kerja, cek single line. (2x juga buat test 1-2 minggu lewat period- upt still -ve) . So sy tak kisah. Than sbb tak pregnant kan, so buat keputusan untuk diet 😂. Sebelum nak diet tu selsema and batuk. Ingatkan biasa je, hairanya 3 hari makan penadol selsema tak lega². Buat keputusan nk mkn ubat batuk + nak diet. Masa ni mmg dah sebulan tak dtg period. So ambil keputan utk cek urine guna upt lg. Sbb nak mkn ubat batuk ni 🤣. Kejap lagi naik terus double line 😂. Kesimpulanya, ubat batuk tak makan, diet stop, terus tetiba semua rasa payau, kelat, mual 🤭

Period sy mmg ,x teratur once a year cam tu,mmg tak terlintas pregnant dlm otak😅, before sy tau sy preggy sy cepat penat, sleepy yg over sgt, mkn xda slera,gastrik😪..over a month sy ada kuar kat pantilnr ada sejenis putih2 tp bukan keputihan..bila google mostly ckp org preggy yg kuar benda tu..😅 buat x tau actually tp x senang hati slagi x check upt, 2 kali check upt double line jumpa doc pg scan tgk2 preggy 2month😂🤣..alamak 2nd child baru 1year +..Rezeki Next year 2020

spoting ada gk ingtkn piod x teratur sbb ttc 5thun tunggu nk dpt bb..lepas spoting 3hari tp sngugut still teruk x stop bersulam sakit tetek bisa dia cm kne hiris dan air liur byak smpi ckp pon tersasul sasul.trus cek upt naik double line 1 saat dan piod memang ontime tratur tp bln tu tibe2 spoting ingtkn sbb hormon kcau sbb msa tu tngah diet turun 7kg tibe2 asik pedih ulu hati pelik gk da biasa diet tibe2 pedih ulu hati n mengigil mintak makan

I'm missing period almost 5 month.. 3 month early already check prenancy test but negative, already check clinic also, 2 swasta and 1 gov.. still negative result.. after 4 month my belly more bigger.. I'm just scared it's was cancer or another sickness .. I'm go another swasta clinic.. Alhamdulillah got little heart beat 💕 then their nurse say why to late buat Buku 😆 ..mereka tak tahu.. yg I pon baru tahu hahahaha

5y ago

masa tahu tu da bape bulan dah sis

i just knew. its like my body felt different.my first pregnancy i thought i got cancer cz feel body different and period like chips more.had spotting on and off. then i check i was pregnant 6weeks. 6days after i found out i miscarried. my second pregnancy i felt different again. i just got feeling im pregnant. then i check im about 2-3weeks pregnant.now at 34weeks..

Sebenarnya lagi 2 hari tu je period sy nak dtg..maksudnya blom terlepas lagi..takde mual ke sakit semua tu..pastu tgn gatal sgt nak cek upt sbb dpt upt free kat farmasi..beli apa tah time tu..tak ingat pulak hihi..sekali masa cek ehhhhh double line..ingatkan salah pandang.sekali g cek doktor ,doktor kata dh 5 minggu alhamdulillah..🥰

Urrmm.. mcm xblh bau masakn kdg2... jd rse nk munth.. perut rse mcm masok angin.. mcm gas.. pening kadg2.. pinggang pn sakit... pert plk rse mcm nk sengugut tur.. tp xtest lg.. sbb takot negative.. 😅ank first missing period.. pd mse yg sme simptom mcm nk dtg period.. 😊😊 lewt smggu.. test pkul4 pg.. nek trs double line.. 😊

Missing period for straight 2 months. Right before I found out that I actually pregnant, I've abnormal menstrual cycle. Eg, this month I had my menstrual, the next month skipped. I've courage myself to bought UPT and the result turned positive. The baby was born on 6 July 2019 and now he is 5 months old 🌻