19weeks

19 weeks , macam mana nak tahu baby dh gerak ya ? sebab pergi check up, nurse tanya baby dh gerak ke belum, tak sure baby dh gerak ke belum .. hehe..sebab first baby ?

10 Balas

Sy first baby skrg ni. Dekat 21weeks baru rasa.. Mmg rasa sgt. Xpernah rasa mcm tu sblm ni. Haha.. Skali dia gerak mmg sis tau itu baby. Hehe.. Skrg dah 23w.. If baring je mst dia gerak2.. Kdg kat bawah, kdg kat kiri, kanan 😁 dah cuba ckp dgn baby bbrp mgu lepas before baby tendang.. Skrg ni if panggil baby dia tau, dia gerak n respon.. Happy sgt 😍😍

Saya rasa tendangan baby pun masa 23w dah.. Xperasan sgt kot.. Sb org kata klau first baby mmg gtu.. Lgpun bergantung ngan ketebaln kulit perut mommy.. Hahahahaha sy pn xpasti.. Nti2 dpt rsa la tu.. Try panggil2 baby la nti.. InsyaAllah dia dengar je tu..

Sama mommy. I sekarang dah 19 week. Masa raya kedua makan durian. Tapi just rasa sesuap. Untuk lepas teringin je. Alhamdulillah takda apa2. Tapi dinasihatkan jangan makan mcm tak pernah jumpa durian seumur hidup yer sis. Pikir baby dulu.

Sy dpt rasa on 17 weeks. Ttbe ada bnde jentik or tumbuk lembut dkt perut. Kalau dia tendang kt bawah lebih sng terasa. Once rse pelik mcm tu cpt2 letak tgn kt perut to confirmed. Mmg betul baby bergerak. Sooo happy!

5y ago

Smaa..hehe happy sgt

He smlh kita sis 19week skrg dah DPT rasa sngt gerakan dia tendang2 klu sis da rasa denyut bwa prut bby lh tu dah gerak😄

Same la.. Sy pon slalu nurse tnyaa ada rsa bby gerak.. Sy ckp tktahu cmne nak thu bby tu gerak.. Sbb frst bby kan.. Lg pon sy bru 15weeks...

Kalau sya mula2 tu rasa mcm kena jentik perlahan dlm perut... hihihii

1st baby slalu lmbt rs. sy 1st baby pun lmbt. tpi 2nd baby ni 16 week dh rs.

5y ago

Rasa cm kena jentik2 manje giu

Perut rasa beralun gtu.. Pastu rasa mcm ada detakan..hehe

Awk xde rsa mcm kne jentik tak..baby gerak la tu..