nak tanya

Macam mana kita rasa baby tu dah mula gerak atau tendang ye.. Skrg nak masuk 19 weeks.. Tapi masih xpasti dia dh gerak belum.. ?

4 Balas

Sy pn nk msuk 19w..klau brdiri mmg xrasa..klau baring rasa..Try pegang perut rasa mcm mnimbul..kdg rasa gerak kdg rasa tendang..Rasa mcm tegang lepas tue slow2 hilang..

Kalau baby belum cukup besar, kita rasa denyut denyut je. Macam dijentik. Kalau dah besar, nanti perut berombak. Saya dulu 23weeks anak baru gerak, perut berombak. Hihi

Dia rasa macam angin yang bergerak dalam perut. Tapi dia bergerak dekat bawah pusat (area rahim). Kalau angin dalam perut tu memang kita tahu tu dalam perut.

Nurse dah suruh kira belum biasanya 23 weeks start kena kira

5y ago

Ouhh.. Sbb nurse tnye ad rasa x baby gerak.. Sbb anak first xtau macam mana hihihi.. Lau rasa cam denyut tu dia lah kan