Khairul Bariah, Malaysia

Mama bear of 1 active little heart throb

About Khairul Bariah

tidak sihat

Sakit Dr smlm bnyk tumbuh biji2 berair di badan Smpai berbekas pedas di garu ,pagi ni kpla xdpt bngun pksa bngun jgk gastrik ,pedih hulu hati,pening,sakit kpla badan semua sakit2 pinggang blkng sakit
..read
Sy dlu masa awal2 preggy pown kne mcm nie. Lps msok 3 bulan da ok , alahan kot
Check dgn doktor.. maybe kena demam campak atau apa2 masalah kesihatan lain

minum kafein

Minn kafe bleh naik kan hb x? Cuba info spa2 yg pnh mencuba
Minuman berkafien makin menurunkan hb sis

risau

Bru lps jmpa doc scan uri kt bawah 😣ada tips x nk atsi mslh uri kt bwah
Sis pregnant week berapa ni? Kalo awal jgn risau still ada masa utk utk naik atas. I pun sama around week 28 or 26 uri kat bawah. Now week 30 dh naik atas. Jgn ambil benda2 berat and walk slowly

gerakan

Selamat mlm nk tnya kenapa suami kita bila pegang perut nk Bg dia rsa gerakan bby tp dia xdpt rsa sedangkan kita spnuhnya dan rsa 21week
Bby mmg mcm tu.. sy dh nk masuk 7 bulan bru baby kenal ayah dia n bgerak kuat bila dengar suara ayah dia..
Baby dlm perut mmg mcm tu dia xnk bg ayah dia rasa hehehehehe

makan aiskrim

Hi nk tnya Sya dan pregnant masuk 6bln too kuat sngt MKN aiskrim,air sejuk nk thu ada kesan x kt bby
Takde kesan sebab sejuk tu sis, tapi sebab manis

momy single 20week

Hii momy smua apa khabar sht Ker tu HR nie da masuk 20week kndungan bbrp hari ni bby aktif gerak tendang kuat sangat trkjut momy di buatnya🤣harap bby sht2 Smpai mlhirkn walaupun Smpai skrg NIE momy s
..read
Bestnya dpt rasa awal.. Sy punya kick rasa dlm 24w gitu.. Hahahahaha geli2 jd rasa dia tendang.. Xpa la mommy.. Mommy dah ada baby.. Kuatkan semangat utk baby je.. InsyaAllah.. Allah bantu.. Btw kita
..more
Smoga baby tu bakal jd peneman penyejuk hati. Aminn

makan maggie pedas

Hii momy smua nk tanya nie Sya preggnt 5bln jarang2 boleh x makan Maggie pedas giler tu?sebb rasa prut panas plk lps MKN Maggie pedas giler?
Kurangkan kalau boleh.. sy pn jenis suka mkn samyang.. bila teringin sgt je mkn..
kalau boleh elakkan ya..☺️

hamil luar nikah

Hi nak tanya saya da hamil 5bulan misal nya saya xnak kawin disebab kan alasan tertentu boleh ke xke anak yg kita lahirkan nanti diambil majikan atau menguatkuasa yg tertentu just kita nak jaga anak k
..read
boleh jaga sdiri xde mslh.. tp klu nk bg kt org, byk prosedur kena ikut..
Buleh je , janji baby tu ada penjgaan jaa.
Boleh.. Yg penting ada ibu atau ayah awak semasa discharge dari hosp nanti.. Masa nak buat surat beranak baby pun, ayah awak kena ada juga..
Boleh tapi sebelum discharged kena ade kebenaran dari pihak hospital untuk awak bawak keluar anak awak. Kebenaran dari pihak hospital tu perlukan persetujuan ibu dan bapa awak.