cucuk kacing gigi?

Klau kita cucuk kacing gigi tu kan, mmg lengan kita akn rse berat ke? lenguh2? x slesa nyaa rasa lps kena cucuk .. mmg akan rasa mcm ni ke?

42 Balas

Memang macam tu. Jangan tidur mengiring dekat tempat kena cucuk tu. Nak cepat hilangkan sakit tu, tuam dengan kain yang dah direndam dengan air panas yang suam suam gitu. Jangan panas sangat pulak. InsyaAllah cepat baik

5y ago

Welcome 🤗

Yes normal. 2x cucuk, 2x gak rasa yg sama. Yg 1st sy mmg tahan tgn kiri dari buat pape keje. Sbb sakit. Cpt je baik. Kali ke2, sy tetap jgk buat keje, angkt brg. Lmbt baik. Makin sakit. 😅

5y ago

Hahaha bertabah laaa sis 😆

Alhamdulillah..lepas cucuk kancing gg, sy sapu minyak urut moden MMG, xde rase lenguh2 kebas2 pun. Heran jgk, sblm ni dengar dri org lain, duk bgtau normally smgu rasa lenguh2nya.

5y ago

Boleh je. Kalo xd myk.sapu balsem.

saya alhmdulillah, masa lepas cucuk kancing gigi tak rasa apa apa pon, takde lenguh cuma bengkak je tu pon sekejap tak lama. Tak tahu laa kali ke dua nanti macam mana.

5y ago

takpe sis, nanti okey laaa tu. Yang penting baby kita sihat sihat kan sis. Berapa weeks dah sis ? saya 1 bulan dari tarikh cucuk kancing gigi kena sekali lagi cucuk.

yup. memang rasa mcm tu. cucuk yg pertama 3hari lenguh2. nk mengiring sebelah cucuk pon rsa sakit2 & tk selesa. cucuk kedua alhamdulillah tk rsa apa2 pon.

5y ago

ye. btui tu. tkda pilihan. terpksa kena cucuk jgk. so kena redha la.

Ya... Tp brgantung pada owg jgk kot.. Stngh owg rasa lenguh sakit lama... Mcm sy dh dua kali kena rasa lenguh 2 hari ja. Lepas tu dh ok..

5y ago

Mgkin laaa sis..

Sy hari first je lenguh , lpas tu tkde dah .. HAHAHAH . Tak tahu kebal apa tangan ni .. tak tahu lah second time mcm mana pulak ..

ye sis.. sy pun baru 1st cucuk smlm. hari ni still lenguh lg.. nurse mmg dah pesan kat sy, sakit lenguh ni 3-4 hari jugak baru hilang.

5y ago

24w sis

Sakit 2-3hari mcm tu,ikut pd kekuatan fizikal kte,tp mmg tersa lenguh nye,,lg² ble suami kcu,konon nk sweet² la tu,,hihi

5y ago

Hehe kan, bila suami tengok2 tangan lg laaa rse sakit..Mmg auto gedikk 😂😂😂

Normal.. nurse dah ckp mmg akan lenguh 2-3 hari.. 1st injection mmg lenguh.. td kena cucuk skg dah start sakit😌

5y ago

Yerlaaa tahan je ..Hihi..Tq sis 😘😘