All in scan at 24 week 6 day

Petang tadi buat all in scan, alhamdulillah baby sihat, cukup semua sifat & organnya. Baby tidur siap hisap ibu jari ? Cuma Doktor cakap 37 week kena scan lagi nak monitor kedudukan uri, sebab tadi uri dekat bawah. Harap nanti nak dekat due nanti semuanya okay. Bila nak check gender tadi, baby kepit kaki dia. Eee geram mama papa tengok tadi. Doktor kacau pun dia sibuk kepit. Doktor cakap tengok gaya macam girl gaya kepitnya ? Tak kisah la nak, janji sihat ye ♥️

7 Balas

baru je g buat scan detail.. da 2 kali g kk.. still x nampak..dia kepit kaki.. so buat dkt swasta..dpt tgk gender.. tgk dia gerak2 excited sgt #babyboy #24weeks

5y ago

waktu first dia kepit.. tp doctor tu dia cakap2 baby dlm perut... last2 dia bergerak terus nampak birbird 😂

Alhamdulillah.. Semua OK. Ala2.. Baby nak buat surprise plak 😁. In sha Allah, semoga uri sis nanti naik...

5y ago

Itu la sis. Geram je tengok dia kepit kepit kaki 😂 Nanti lain kali kena scan lagi. Harap uri naik balik la nanti. Risau jugak ni 😅

Sy masa scan 28 weeks pon baby tak mau tunjuk..last pergi klinik swasta buat scan .. Alhamdulillah nampak..hehe

5y ago

Saya scan dekat swasta tapi itu la baby taknak tunjuk. Nanti nak kena scan lagi lain kali ni. Geram baby sorok2 😂

Normal je 24w uri kat bwahh..nnti byak bulan uri akan pusing..

5y ago

Ohh okay. Terima kasih sis share tips 🤗

Detail scan bt mse pregnant brpr bulan sis?

1y ago

18-28weeks.

kepit girl boleh boy pon boleh

Hahaha same. Baby pun kepit msa nak tgk gender. Puas dr agah. Tiap kali scan kepit aje laaa. Tapi sebab sy nak tahu gak, sy pun taktahu malu, pujuk2 je dia, cakap dgn dia sambil usap perut lepastu, dia gerak sendiri, terkangkang terus. Ha baruu nampak gigirl 😂😂

5y ago

Bestnya dapat tengok. Baby saya tidur siap hisap jari. Memang dikepit kakinya rapat rapat. Harap lepas ni dapat la tengok baby kangkang 😂