hB low

Yesterday check up for 20weeks pregnant. And my HB low around 9.7 ? i already eat iberet. But its not working? Or i yg salah cara makan? ?

195 Balas

Saya pon trun hb lepastu nurse suggest saya take obimin.. alhamdulillah on next cek up hb sya naik..

saya makan sbelum tidur.. senang.. elakkan kopi/tea/susu.. paling kurang gab 4jam dari makan ubat..

Minum jus jambu batu marigold👍🏻 yang jual kat pasaraya tu .. Ade jugak jus delima marigold ok jgk..

5y ago

Bole ea sis mnum jus jambu marigold... Sis bancuh dgn gule sklie ke,, ke xpyh letak gule

Cuba try minum dgn air oren. I pun hb low. I makan iberet with fresh oren. Alhamdulillah hb naik

Try jus pati delima..sya minum, sepnjg hamil ank sulung..hb sya maintain, turun ckit2..pastu Naik blik

4y ago

Boleh puan share cara minum jus pati delima? Sebelum/selepas makan? Pati delima campur air x?

saya pun checkup semlm dh 33 mggu. glukos tinggi, hb low. doktor suruh ambil 2 tablet iron.

5y ago

Sya pn sama hb 11.4..doc suruh mkan 2 tablet iron..tapi mkn iron mesti muntah...ada suggest tak ubat apa untuk ganti kan iron tabler

Saya pon hb low jugak, dokter suruh makn betik tiap hari supaya mudah proses penyerapn iron.

bykkan mkn sayur hijau sis.. sy pn hb makin trn tp so far masih 11.8 last week checkup wk22

Sy skg mkn apa2 ubat mmg akn amek 2jam slps mkn.. Msa perut kosong utk penyerapan pd baby

Sy amalkan jus delima.. Tp it depend kat sstgh individu... Ad ok ad yg x... #TAPSupermoms

4y ago

Jus delima apa tu puan?