hB low

Yesterday check up for 20weeks pregnant. And my HB low around 9.7 ? i already eat iberet. But its not working? Or i yg salah cara makan? ?

195 Balas

Try minum air jus oren / sunquick oren tu dua jam selepas mkn iberet tu..

Saya minum iberet + jus sunskist . Alhamdulillah ... Spjg sy pregg , hb sy cntik .. 11.5

sama la makin turun.. harini baru nak cuba makan iberet.. harap boleh la telan.. 😵

saya mkn ni hb dari 9.3 baru 2mggu mkn naik dah hb 11.. nak membuang pon senang xde sembelit

4y ago

Klau mkn yg ni vitamin kk tu mkn jga ke?

Doktor sy suggest makan bayam. Khasiat dia lebih bagus dr acid folid utk naikkan hb.

saya pula..makan sebelum tido..cuma dapat minum dengan air suam dan air limau..

Rebus ubi bit merah then minum @ kurma Cina beli dari Kedai sensei. Pastikan yg halal

5y ago

Sebab 1st baby dulu pun hb low. Masa tu tak tau cara mkn iron tablet. 2nd baby nu baru misi ada bgtau kena gap masa dengan minuman berkafein dan susu.

sme la sy pn 9.7 . x tahu nk mkn apa lgi . ubat x pnah miss . ade tips apa2 x mommies?

4y ago

tq ibu² smua sudi respon n bg tnjuk ajar .. smoga Allah sje dpt membalasnya ..

bagus mkn dgn vit c spt jambu batu dsb. elakkan mkn bersama kefein@susu

Saya consume sangobion tu naikkn hb, alhamdulillah serasi. Dlu sy pn hb low 😊