hB low

Yesterday check up for 20weeks pregnant. And my HB low around 9.7 ? i already eat iberet. But its not working? Or i yg salah cara makan? ?

195 Balas

Spinach works for me . Also make sure to take iberet 2 hours gap before or after foods. And avoid intake of milo and caffeine

Makan iberet di pagi hari (sebelum sarapan)...makan bersama dengan buah sunquid utk cepat proses..insyAllah dpat membantu...

kalau sy, iberet tu sy makan 2 jam bfore breakfast. elak minum susu selama 4 jam lepas makan iberet. Saranan dr Misi..

Kalau sy amalkn minum air fresh oren , beli yg dlm kotak tu je . Mmg ary2 minum . Mkn ubt pon minum nn air fresh oren

hb saya 10.5 saya mkn obimin tp sekarang doc suruh selang cuba zincofer utk hb naik...i pun tgh pikir perlu ke zincofer

sama lah sis ... hb low jgk semalam pergi checkup .,. hb low air kencing kotor ... lepas tu doktor bg ubat cair darah

mkn jambu batu & air kelapa..sayur & buah kena kuat mkn jgk..sy mkn smua jenis mknn 😂 hb alhamdulillah dari awl 13 14 je.

4y ago

Jambu batu tu mkn mentah mcm tu je kan

Amalkan makan hati ayam, sayur bayam, daging merah, or minum jus oren peel fresh. InsyaaAllah HB akan brtambah☺️

Sila makan jambu dan tembikai merah ! Saya pun dulu hb rendah 9.2 ... makan ni hari2 alhamdulillah smpai lahir okay

kalau hb kurang...amal kan D'AURA sngt² lah bgus untuk hb...saya pun amal kan..skrg hb naik 11.4

5y ago

Yup.. i pn da try d'aura n mmg naik hb dr 10.3-10.7. Nweek check up lg as long ada peningkatan naik hb.. try la sis