No More Pregnant After First Pregnancy

Yep, sebab, sy ada baca fakta, kalau first pregnant alahan teruk, second pregnancy akan jadi benda sama juga.. SERIK!

12 Balas

Sy pun salah sorg yg alami alahan teruk wktu mngandung ank pertama.. pjj lg duduk sorg2 dgn ujian besar lg wktu tu yg buatkan mental breakdown hari2. Rasa mmg nak jarak jauh sgt. Tp Allah takdirkan anak tu umur sampai lima bulan je. Sekarang sy hamil lg. N sy hadap alahan sama cuma dah tak pjj.. kdg2 kita taknak bnd tu tapi jalan hidup yg ubah kehendak tu. Skang sy tak kesah nak mngandung sbb rindu baby.

Tu la alahan mmg teruk. Tp masa 1st trimester je kan? Sy rasa masuk 2nd trimester dh okkk..btenaga nk jalan2 bagai.. Tp time 3rd trimester jd skt2 bdn dgn pinggang sbb perut besar..😅 pstu mlm2 kerap kencing dgn ssh nk tidur sbb bby aktif sgt mlm2.. Besar pgorbanan nk jd seorg ibu ni rupenye. Huhu

Lain ank berbeza morning sickness nya Sy ank sulong smp dlm labour room pn masih muntah2 Ank no 2 lgsg xde Ank no 3 utk trimester 1 je InSyaAllah bila awak dh bersalin ank dh mula besar mesti akn terigin ank lg ☺️

Time ni cakap serik. Lepas beranak nanti rindu laa nak alahan. Nak gerak gerak baby dalam perut. Rindu nak beranak. Saya pun cakap macam tu. now rindu nak rasa semua tu walaupun anak baru 4 bulan 😂

4y ago

Kn?? Masa nak beranak tu. cakap kat suami. Ni last. Cukup la twin ni anak kita. Lepas pantang terus cakap dekat twin. Taknak masok perut ibu balik ke? Rindu nak pregnant 🤣

Mcm sy. Masa morning sickness n sakit contraction anak first uishh.. Rasa mcm ckup lah. Xnk dah. Dapat boboi. Alhamdulillah. Skrg anak baru 4 bulan dah terasa nk bby gegirl pulak. Hahahhaha..

Ermmm..no komen la kalau kata serik ni....sbb sy dgr ramai org kata serik besalin tp dok bersalin je kejenya...sy sdri pon bila 2-3thn xpregnant...rasa rinduuu nk pregnant

4y ago

Hahahah betul tu... Sy kerap tgk ibu² cite sakit beranak serik pe sume.. tp masih pegnen n xsaba nk pegnen lg adoiii takut nye

yg sy baca plak.. setiap pregnancy ni lain2.. tak semua sama.. lain pregnancy, lain alahan.. lain org pon lain ragam nye.. 🤷‍♀

4y ago

ooooo 👌

Harini ckp serik.da besalin nti hilang serik.tngok la nti😂

Pahala besar beranak banyak..

Setiap pregnancy lain2