Morning sickness

Ada ke mommy yang untuk second pregnancy dapat terok alahan dari first pregnancy?

6 Balas

saya tengah alahan jgk nk msuk 12weeks dah..bila pkul 6.30ptng start la nk muntah..ambil pil tahan muntah ok 4hari je..lepas tu x ok..pikir jgk bila nk hbs alahan nie..sbb makan pon memang sikit..semua benda pahit..second baby jugak

3y ago

Sama sis, kdg lapar sangat tapi kalau over kenyang tu lagi sakit sis kalau muntah 🤦🏻‍♂️

Saya 🤭 anak first rasa dh cukup teruk dh alahan.. Anak second bertambah2 teruk sampai warded 😅 tapi sampai tengah second trimester dh ok dh alahannya 💪🏻

3y ago

Haiyooo apapom mommy2 mmg kuat ❤️

saya! anak yg first boboy alahan sebulan. tp selera ok. dlm kepala igt mknn je. yg second ni gegirl terbalik pulak. bau mknn pun xleh. masuk trimesta ke 3 baru ok.

3y ago

hahaa. dah scan jantina?

Sy first pregnant xde alahan, rasa segar sangat walaupun pregnant. Skrg 2nd pregnant alahan agak teruk, muntah, loya, tekak pahit buat kita rasa lesu je.

3y ago

Tq sis 😌 saya baru masuk 13 weeks tapi kepala masih lagi pusing

sy masa anak 1st n 2nd xde alahan lgsg, yg 3rd baru ade. kesimpulannya setiap anak lain2 ☺️

harap² jgn la . mse ank 1st pun dh mcm apa 😭 smpai 6 bulan

3y ago

sy smpai 6 bulan . x boleh bau nasi nk msk tu, bau tumis, bau husband . mmg sgt lembik 😭