geli

Yang korang ni post2 gambar darah ni tak fikir org lain ka?Jumpa dr terus la kalau dah rau ada pendarahan.kan ada dalam buku pink dah kata kalau ada darah jumpa je dr atau nurse..geli la org tengok.. sama juga yang tengah syok post gambar perut korang.. tanya boy or girl..pergi oa scan..bukan apa tau..korang kalau nak kepastian tanya la pakar..kalau sekadar tanya advice boleh la..ni post gambar darah la..gambar janin tak jadi la..mana la korang letak maruah diri dan keluarga korang ni?

20 Balas

Ada betul apa yg sis ni cakap.. Kita semua kena open bab2 ni... Bila kita rs bdn x ok, ada bleeding pa bagai x perlu di tanya dlm ni.. Sebab bila tunggu komen org, kita x tau yg dlm perut tu jd camna.. Kalau lambt org respond takut lambt g hospital takut jd benda buruk.. Kalau boleh di Selamat kan lg x apa, kalau x dpt diselamatkan menyesal pun x guna dh. Seeloknya gunakan kebijaksanaan akal yg diberikan.. Benda camni x perlu tanya bagai dlm ni, ambk tindakan terus ja ke hospital. Biar yg pakar check dan buat tindakan susulan..