alahan

Ya allah sabar jela alahan truk sngt smpai nk buat kerja pon xboleh ? Momy2 prnah hadap situasi gini x ? Ada petua x ? Sya smpai ngeluh kt suami

16 Balas

Saya time first trimester , alahan teruk .makan takboleh berminyak , nasi pun takboleh nak telan , lambat makan sikit muntah ,salah makan sikit muntah ,makan vit muntah ,morning sickness teruk gila .sampai tidur tepi baldi tiap2 malam 😅 kdg2 tu buat kerja tiba2 sesak nafas ,semput, pitam dekat tempat kerja .tidur kena 12jam ke atas , kalau takbesok tu penat lain macam , pinggang terasa macam patah 2 😂😂 lepas makan mesti nak tidur ja rasa. Teruk gila sampai masuk trimester kedua baru okey 😇☺ ni masuk trimester ketiga perasaan lama tu dtg sikit2 .tapi kita sebagai ibu kena tabah untuk kandungan kita

5y ago

Hope sya trus kuat untuk bby dlm perut