Di ambang keguguran 😭

Ya Allah, menitis2 air mata bila semalam turun warna coklat (bukan darah) then rujuk emergency, emergency tolak ke pakar bidan. Doc cakap janin sy tak berkembang, static di 7w padahal sy dah 10w. 2minggu lagi sy kena dtg sana lagi utk confirmation. Tapi esok sy nak ke hosp swasta pula refer pakar sana, doa2 masih ada harapan😭 Please doakan sy, sempena malam2 akhir Ramadhan ni, moga ada doa para ibu yg termakbul. Aamiinn 🤲

10 Balas

Sama sis. Scan kali pertama pada 8w 3d tp kantung kosong, and ikut scan janin baru 6w 5d. Scan semula lepas 2 minggu, kantung still kosong and janin cuma 7w. Doc cakap besar kemungkinan tak jadi. Dua hari lepas keluar spotting coklat, hancur luluh rasa hati. Insya Allah isnin nak refer pakar untuk confirmation. Semoga kandungan sis dan saya baik-baik saja ❤️

3y ago

Insya Allah sis, aamiin. Semoga kita sama2 kuat. We can get through this ❤️

Saya pun kena last year. First time scan excited nak tengok baby tapi hancur luluh hati bila doktor kata takde heartbeat. Tapi still kuatkan diri berharap maybe sebab kecik tu yang tak nampak. Tunggu2 darah keluar dan konfem keguguran. Ni November last year, tapi sekarang saya dah 22 minggu pregnant lagi. Semoga sis tabah dan dimurahkan rezeki ya ☺️

3y ago

Dalam 2 bulan lepas keguguran saya dah pregnant balik. Saya tak buat D&C so tak payah tunggu lama. Actually tak trying pun tapi eh tetiba lekat. Semoga sis tabah dan murah rezeki. Next baby mesti sihat ☺️ kuatkan diri ok?

insyaAllah sis moga ade keajaiban utk sis..kalau rzki dah tertulis bt sis x kemana..sis kne kuat kan mental ngn fizikal..ape2 y berlaku pn selepas ni ade hikmah nye..Allah aturkan ape y terbaik utk sis

3y ago

InshaAllah sy try utk kuat & be positive. Aamiinn, semoga Allah makbulkan doa sis tu. Terima kasih ya doakan sy 🤲☺️

selagi bukan fresh blood, inshaAllah tkde ape2..mungkin spotting je..sy pun spotting dari 6weeks sampai 12 weeks kluar darah coklat..baby tak ape2..cuma kne jaga btul2 sbb rahim manja..

3y ago

Sy dah cek semula kt hosp pakar swasta, mmg tak dpt diselamatkan. Takde heartbeat. Doakan sy kuat ya 🤲

sye pn penah spotting first kandungan semoga kuat sis.. 2hari tuu mmg dh turun so xyah g hospital utk cuci

Semoga baik baik je untuk sis & baby. Positif okay inshaa Allah ada rezeki untuk sis. Aamiin ☺️🤲🏻

3y ago

InshaAllah, semoga awk dan kandungan sihat & selamat hingga akhir. Aamiinn 🤲

Moga Allah menjaga puan dan kandungan. Puan mohon tabah dan kuat semangat ya..Teruskan berdoa🤲

3y ago

Semoga Allah makbulkan doa tuan/puan, aamiinn. Terima kasih ya✨

Semoga dipermudahkan segala urusan..semoga sentiasa dibawah perlindungnNya.. AMIN

InsyaAllah, semoga Allah permudahkan. ❤️

aamiin moga di apa 2 berlaku

3y ago

Aamiinn. Terima kasih kerana mendoakan ✨