normal ke kalau awal preggy ada pendrahan ? atau berisiko?

hye , Saya ada history keguguran awal kehamilan (6minggu) .. 2minggu sebelum keguguran , sy bleeding.. igtkn normal , sbb research kat google , artikel ckp normal .. then , sy pun pg klinik swasta , then doc scan nampak kantung tapi baby belum nampak. so doc ckp dtg lg 2 minggu utk scan lagi.. tp pendarahan sy berlanjutan sehingga 2 minggu mcm dtg haid tp drh x byk.. at last, sy pergi balik ke doc tu dan doc tu ckp msh x nmpak jantung .. kantung ada tp kosong .. then he advised me utk prgi hosp kerajaan .. bila dtg ke hosp , sy drefer ke pakar , pakar scan melalui saluran dan doc pakar ckp , mgkn kandungan sy masih awl , dan dtg lagi 2 mnggu .. selang beberapa hari , semasa dlm perjalanan plg dr kerja , sy berasa amat skt di bahgian bwh perut .. bdn seram sejuk , rasa nk berak pun ada .. then dtg rumah , sy tengok drh sy banyak keluar dan ada ketulan besar , sy pergi ke hosp dan doc kata sy miscarriage ? sedihnye masa tu , mgkn blm ada rzki lagi kan .. dan skrg sy prgnant kali kedua dan sy ada pendarahan lagi.. tp bru hari prtama , hopefully everything is gonna be fine .. doakan sy ya kalian smua , smoga kandungan kedua sy ni bertahan sehingga dia lahir ..aminn

1 Balas

Aamiin.tp better pegi jmper DR ye sis jgn tngguh DR lebih tahu.