Induce

xpsl psl lak doc kata 14ari bln ni kne pkse brsalin . mse tu dh 37week tepat . sape prnh kne induce ? bole xshare pengalamn mommy2 . sy bru prtame kali ?

8 Balas

Salam dear. Boleh tnya kenapa kena pksa bersalin ye? Kena cucuk dexa x?

5y ago

xkne cucuk dexa sbb doc induce 37minggu . dexa tu tok janin yg brisiko brsalin bwh 9bln sis . sy xd risiko tu . sy d induce sbb doc risau sy xperasan bukaan . sbb sy sakit contraction ari tu . bukaan dh 2cm . tpi tibe2 contraction ilang . jln tu pon still 2cm . doc kata nt awk rse nk kencing je tpi bby2 skli kelua sbb xd sakit contraction . doc risau. sbb tu dy kata induce ckop bln ni .