Sy bru 37 mgu 3 hari..doc suh admit awal kne induce.sy ada gdm.kalau admit tu trus kne masuk ubat ke

Induce tu sakit ke ?

4 Balas

pengalaman saya pernah induce. saya ingat masa tu saya admit wad hari jumaat. pagi sabtu lepas subuh, nurse bawak saya guna wheelchair pergi bilik doctor. doctor masuk ubat dekat bawah.induce.masa tu dalam jam 7 pagi.saya mula rasa sakit sikit² dalam jam 9:30 pagi tu jugak.sikit² je masa tu.lepastu, dalam jam 12:30 tengah hari tu, dah mula contraction 3 minit sekali macam tu.terus doc cek jalan, dah 4 cm dan terus ke labour room.jam 2 petang tu juga saya bersalin.alhamdulillah..tapi kalau sis tanya org, memg ramai kata sakit.dia sbnr ny bgantung kpd badan kita juga sis.tak semua org sama.alhamdulillah saya dipermudahkan.dia sebenarnya mentaliti kita byk main peranan.kena sentiasa positif.yg positif juga la akan sampai dekat kita.semoga sis mudah dan cepat urusan bersalin nya ya.amiinn

12mo ago

🤲🤲🤲 saya pun kali ni induce jugak sma la mcm awk ,😅 ni anak ke-3

biasa klu kna admit..nt dr msukkn ubt..gdm cntrol diet@mkn ubat?sbb klu mkn ubt nt dh brsalin dr akn pantau bby dlm msa 48 jam kt nicu..induce ni ats bdn kita...klu dr msukkn ubt xsakit sgt..tp klu.msukkn belon tu sakit..pngalaman sy sndri..

12mo ago

sy diet control...mtk2 semua ok hmmm

Sis anak first ke? And gdm on d/c atau ubat ye?

12mo ago

sy ank first..gdm diet control...

sakit...

12mo ago

😭