induce

Sape ade pngalaman induce??.. Sy kne induce 36 weeks.. Esk bru msuk ubt..ade sape2 bole share tips lpas msuk ubt x

7 Balas

Sy kna induce 36 week psl air ketuban kurang 1. Masuk ubat 1st - Tiada kesan 2. Masuk ubt 2nd - 24 jam buka 4cm 3. Masuk drip rasanya mau 6 botol - dlm 8 jam bru buka smpi 10cm Sakitnya mmg sakit. Tp yg best masa meneran x sakit lgsung. Mungkin sebab induce tu dah tolong tolak baby ke bwh, sy push 2 kli baby kluar. Tiada gunting, jahit sikit ja kat dlm tak rasa apa2.

saya, xda tips hadap je. Tp nurse akan offer ubat tahan skt, tp saya x ambilpun. Alang2 sakit biar sakit terus. Induce nie salah satu cara nak bg bukaan terbuka lg cpt.

Sis boleh share experience induce dengan mommies tap lain. Mungkin bermanfaat bagi yg kena / bakal di induce

byakkan bjalan..bg jalan cpt bukak..tp time sakit dtg mmg xlarat nk bjalan..tido pon dlm airmata

mmg sgt² sis. sye kne mcm nk mati dh tpi sye kuat kn smgat. 3 ubt trus bkak 10cm

naik turun tangga utk bagi bukak jalan

Bole thu knpe kna induce.??

1y ago

overdue, baby kurang ketuban, gdm