Nak tanya saya dah tak priod 4bulan check upt xada.. Skrang ni apa ptut sy mkan nk priod..?

Xdtang priod 4bulan

13 Balas

masa anak no 2 saya x piriod dkt 4 bulan... saya buat upt negatif... pergi klinik swasta dokter buat lagi upt test dgn scan... ha kau... dah ade kaki gn tgn kt dlm perut siap berjoget lagi dlm perut..😂 dokter kata baby dah besar sbb tu x naik dua line kt upt test tu... masa tu kbtulan pulak makan jamu lah makan nenas sbb nak kurus punya pasal... tp x tau dlm perut dah ade baby... Alhamdulillah... dah 19 taun dah taun ni umur anak saya tu...

8mo ago

sronoknya klau mgndung sy 2.3 kli upt check xada

Hi, saya pernah tak dtg period selama ni. UPT negative. Bila ke clinic check rupanya saya PCOS. Better check, nanti dapat rawatan susulan. Usually bagus untuk pergi ke klinik yang buat TVs Scan instead of ultrasound je. Macam saya, 2 klinik pergi check. First clinic, buat ultrasound. Tgk everything ok je. Bila ke second clinic, buat TVS scan, masuk dari bawah, baru nampak PCOS problem. Telur semua tak matang, hormone tak stable.

8mo ago

allah rsau jga..baik sy try check klinik

boleh pi women clinic , selalunya doc akan buat ultrasound if buat UPT negative, and if ultrasound ok, doc akan bagi ubat turun darah, semoga dipermudahkan.

sy prnh 2 bulan lebih x dtg period..sakit mcm senggugut tp x kluar period..sy g kk, doc check terus kne refer pakar o&g..

8mo ago

detect ada pcos ..

Jumpa dr and check. Boleh detect masalah awal kalau ada mslh kesihatan

jumpa doktor. sya penah tak dtg period sekali pergi buat check ada pcos.

jumpa doctor. jangan ambik sebarang supplement / jamu ya

Awak tak period sbb ambil perancang or tidak?

8mo ago

Biasanya kalau ambil perancang it's normal tak period jangka masa lama (but still masih kena concern juga) If not, sis cuba pergi check ya. Atleast bila doc check apa semua if takde apa2 alhamdulillah lega sikit hati.. Ada pernah sy terbaca rebus buat air halba utk minum ikhtiar period. Tp wallahualam keberkesanannya. Better pi check sbb kita tak tahu/nampak apa jadi pada dalaman kita.

better check dengan doc.

Jumpa doktor untuk pemeriksaan...