Kantung Usia 5week Tapi Dalam Nya Seperti Ada Baby Size 7 Week, Tapi TIADA Bunyi Denyutan Jantung

Hi warga Asian parent.. Saya hamil dah 5week2day..last period pertama saya 19/01/2020..Hari ni balik kerja terus pergi klnik sebab bila calit tisu dikemaluan, ada sikit darah.. Ingat nak minta ubat kuat rahim dari doktor.. Bila scan2, nampak kantung saya, dalam nya macam ada putih2 juga.. Doktor kata kantung tu betul dah 5week, tp dalam kantung tu macam dh ada baby 7week macam tu.. Bila cek denyut jantung belum ada lagi.. Doktor kata tak pasti itu baby atau darah beku. Lepastu saya kena repeat scan lagi 2 minggu.. Ada ke ibu2 yg berpengalaman sperti saya? Saya dh risau sngat.. Trauma pun ada sebab dulu anak 1st saya meninggal dalam perut 25week..Doktor yg sama jugak yg scan. Sya trauma kalau doktor bagitau anak dalam kandungan jadi apa2.. Mohon semua doakan sya ye.. Lama sngat dh tunggu anak.. Nak dpt kan yg first pun ttc dh setahun.. Nak lekat yg kedua pulk jarak dh 4 bulan.. Terima kasih

Kantung Usia 5week Tapi Dalam Nya Seperti Ada Baby Size 7 Week, Tapi TIADA Bunyi Denyutan Jantung
13 Balas

saya seperti sis.. tengahri tadi, calit tisu ada darah. terus ke klinik ibu. check baby 14w, besar dari jangkaan w. tapi jantung nya tak beegerak dah 😭😭 Allah.. retak hati bila scan kali ke dua di klinik swasta. negetif. baby sudah tiada

Saya pun klau ikut period hbis skrg baby 14weeks bru . Tapi scan awal 1 minggu . Bila scan doktor kata dh 15weeks . Tpi baby semua okay je cuma ibunya je dpt kencing manis 🤦🏻‍♀️

Doktor ukur x yg kt dlm kantung tu? Doktor sy ukur, biarpun xnmpk heartbeat lg.. Sy pernah miscarriage sblm ni.. Tp skrg dh ada heartbeat.

4y ago

Pergerakan dia ada x? Sbb doktor akn kacau2 dia ckit masa scan 13 weeks.. Sbb nak tgok dia bergerak..

Dont worry sis.. Insha Allah ada rezekinya. Kalau saya, scan nmpak Heartbeat tu dah msuk 9weeks. 5weeks hnya nmpak kantung shaja.

Semoga ada rezeki anak tuk sis..bykkan berdoa..kalu sis isau jugak..apa kata try gi scan kat klinik lain..

InsyaAllah ade tu nnti lps 2 mggu sis..doa yg baik2 fikir yg baik2 yea..smga Allah permudahkan aamiinnn

Doa utk sis... Semoga baik2 saja sis n kandungan ya... 🙏🙏

InsyaAllah. Ada rezeki. Teruskan berdoa baby kuat. Amin. ❤️

In shaa Allah ada tu sis. Jangan skip folic acid dan susu.

4y ago

Sama2 😊

Semoga ada rezeki sis.. Aamiiin.