Time malam je baru aktif kicking

Waktu siang dia gerak halus2 je sampaikan nak kira gerakan pun macam tak pasti sangat. Mommy tunggu ye sampai lepas pkul 12 malam nahh tu dia mcm main bola sepak kat dalam tu. X payah buat apa2, mmg aktif awk ye sampai mommy nak tido pun mcm seram, takut tertindih awk ke yg awk kuat sangat tendang tu 😂. Baby marah ke mengiring kanan tak kena, mengiring kiri pun tak kena. Rasa gerakan kuat tu sampai ke pinggang. Kalau sentuh rasa membulat je kat situ, pastu kejap2 alih ke tempat lain. Mommy 33w disini 👶🤰

9 Balas

sama macam baby saya sis. tapi doktor O&G saya bagi tips try minum air sejuk letas ais batu. Yang sangat sejuk ya untuk bangunkan dia kalau waktu siang. Lepas tu boleh juga minum manis tapi yang ni doktor tak galakkan sangat sebab faham la sis kita ni mengandung bileh sangkut GDM. sis cuba ya nanti.

4mo ago

Betull sy penah mcm ni sis bila makan abc dia aktif.. so bila waktu yg sy rasa dia kurang aktif sy pegi mkn abc.. eh tak aktif pulak.. 2 hari berturut2 sy cuba baby x layan pn.. dia ikut mood agaknya 😆. Smlm sy tersalah mkn pedas pulak, terus tak dok diam. dh dua hari aktif siang malam.. hrp kekal mcm ni la 😅