kira gerakan bby

hi mommies. nk tnya berkenaan kira gerakan. sy ada tnya dr. dia kata 1 tu dikira bila kita rasa gerakan bby berpusing kuat/alih tempat. mcm sy,sy kira bila dpt gerakan/tendang yg kuat.kalau dpt rasa dia berpusing tu kira bonus. sbb lain bby lain prwatakan dia kan. mcm bby sy kalau nk dpt dia betul2 berpusing tu, rasa 1 hari 2 kali je. tp bby mmg aktif dri siang smpai malam. sama ada tendang kuat/gerak/jentik2. dan sy dah faham dia punya pola aktif dan waktu tidur masa bila. bila sy ckp dgn dr sy kira gerakan pling kuat dan tendang, dr kata tak. hnya berpusing kuat shj dikira 1. hbis kalau nk kira 1 tu bila bby berpusing tu rasanya mmg tak ckup 10 la sy. 😂 ke mcm mana. tnya dr sana lain pendapat. dr sini lain pendapat

2 Balas

baby pon pening sis kalau sehari nak pusing smpai 10x. gerakan baby ada mcm2 jenis. kdg2 dia tendang guna kaki, kdg2 dia tumbuk guna tgn, kdg2 rasa mcm dia mengeliat, kdg2 dia mengeletar. klau sy, sy guna sela masa. contoh dia gerak apa2 jenis prgerakan skali pon dikira 1. dlm masa sminit klau dia gerak lg sy tetap kira 1. klau dia berehat minimum 20minit, then baru rasa ada prgerakan baru, baru sy kira sebagai 2. ini apa yg sy dpt melalui pmbacaan lah. xtaw pulak apa pndapat mommies lain.

hahaha asal dia gerak ok la tu sis. nk pusing2 payah jgk gitu🤣