Time malam je baru aktif kicking

Waktu siang dia gerak halus2 je sampaikan nak kira gerakan pun macam tak pasti sangat. Mommy tunggu ye sampai lepas pkul 12 malam nahh tu dia mcm main bola sepak kat dalam tu. X payah buat apa2, mmg aktif awk ye sampai mommy nak tido pun mcm seram, takut tertindih awk ke yg awk kuat sangat tendang tu 😂. Baby marah ke mengiring kanan tak kena, mengiring kiri pun tak kena. Rasa gerakan kuat tu sampai ke pinggang. Kalau sentuh rasa membulat je kat situ, pastu kejap2 alih ke tempat lain. Mommy 33w disini 👶🤰

9 Balas

sama macam baby saya sis. tapi doktor O&G saya bagi tips try minum air sejuk letas ais batu. Yang sangat sejuk ya untuk bangunkan dia kalau waktu siang. Lepas tu boleh juga minum manis tapi yang ni doktor tak galakkan sangat sebab faham la sis kita ni mengandung bileh sangkut GDM. sis cuba ya nanti.

4mo ago

Betull sy penah mcm ni sis bila makan abc dia aktif.. so bila waktu yg sy rasa dia kurang aktif sy pegi mkn abc.. eh tak aktif pulak.. 2 hari berturut2 sy cuba baby x layan pn.. dia ikut mood agaknya 😆. Smlm sy tersalah mkn pedas pulak, terus tak dok diam. dh dua hari aktif siang malam.. hrp kekal mcm ni la 😅

Sama la.. bila siang tu nk kena cuit2 sikit baru dia respon. Tp kalau mlm, especially menjelang nk tido tu kemain meriah dia kt dlm perut. Salah position sikit, terus marah 😅 dh dpt position yg dia selesa tu smpai ke pg la mummy static mcm tu 😂

4mo ago

Kalau waktu siang sy cuit2, tepuk2 dia x hirau langsung haha geram betul.. nk buat kuat risau pulak. Penah masa scan sonographer goncang perut nk bg baby gerak tunjuk muka, baby tunjuk menguap je dr tepi .. tergelak sonographer tu haha

Memang punn😭 dia punya aktif tu sampai ke subuh. Berpusing2. Mengiring kekiri dia tendang belah kanan. Megiring kekanan dia tendang belah kiri. Kadang2 rasa tendang kiri kanan serentak. Terkejut mak🤣

4mo ago

Betul sis, kdg waktu malam sampai tak boleh tido baby aktif sgt 😆

Siang dia rasa mcm dalam buai sebab ibu bergerak, tu yg dia syok tido. Malam pulak dia aktif sebab ibu dah relax, tak bergerak. Klu siang tu try tepuk2 kejutkan dia atau minum air sejuk.

saya pun susah nak kira kick 9pagi-9mlm. puas pujuk. tapi tak sure saya yang sibuk sangat tak sedar dia kick ke apa. tapi malam mmg aktif saya bnyk kali bangun nak kencing

sy time keje dia xnak gerak . Kita nak Kira gerak Pon susah. last2 tepok Perot Bru marah Kita balik. dia tendg Perot Kita balik.

4mo ago

Samaa time keje x perasan lgsung dia gerak. Tp nak tepuk tu mcamana ye? Sy tepuk pn dia x hirau 😂. Sy tepuk slow2

Moga nanti baby keluar banyak tidur malam dari siang… macam saya dulu jugak…

4mo ago

Moga2 mcm tu la aduhhai

the best part bila time mandi. dia start mengeras 😂

biasa tu..