Penggerakkan Baby 29 Week

Waktu pagi baby kurang gerak.. Bila waktu mau tidur baby aktif gerak.. Konfius sy.. First pregnant

15 Balas

Baby saya bangun sambil kejut subuh. Tapi 9am - 12pm dia diam je. Nanti lepas zuhur dia aktif guling2 dalam perut sampai ke malam. Tapi tengah malam dia diam je tidur sama, elok saya tidur tak rasa apa apa. Hahaha. Cuma selalu terjaga tgh malam taktahu kenapa, bukan sbb baby dlm perut.

2y ago

sy pun sama..boleh tahu baby ok ke mcm tu

Saya siang baby aktif..mgkin sebab saya kerja office banyak duduk jadi dia pun sama jugak ikut kerja...malam dia macam tahu mamanya penat elok jek dia tidur..

Memang selalu berlaku mcm tu. Baby tu seakan2 tahu ibu dia sedang berehat. Sebab dia tak rasa pergerakan ibu dia. Jadi dia pulak yang bergerak. Hehehe

Sy pn cmtu dlu. Yg pnting u tahu pattern baby u cmne. Bila lain dr biase tu kne risau. Tp dah kluar gaye cmtu la. Siang tdo. Mlm bjage. Haha

5y ago

Ntah..x psti ada kaitan ngn jantina x. Sy dpt girl. Tp pening woooo 2 bln lebih baru tdo mlm bgn kejap utk mnum susu. Kalau tak uwaa uwaaaa taknak tido

Samalah...subuh aktif...lps pkl 8pg sampai pkl 12 tgh...kena usap² baru gerak...lps tu pkl 5ptg sampai mlm aktif gerak...

Saya punya dari kul 11 malam sampai ke subuh.memang Tak tidur.dia tendang tu sampai rasa ke dada sakit kekadang tu

Sy bru 28weeks4day, baru start nak kira gerakan.. Mslh nye siang baby x aktif, lps kul7 kemain aktif lg..

5y ago

kena kejut dia jugak pagi tu sebab nak kira gerakan, sis bole try makan aiskrim ke, suluh torchlight ke kt perut, usap² perut panggil dia . nanti lama lama dia respon dan biasa bgn siang heheh

Biasa hihi. Sbb kadang2 waktu siang kita kerja. Tak perasan dia gerak.

Penting utk pandai kira gerakan baby.. ☹☹☹

Sama lh kita..