22w5d Baby kurang aktif

Kenapa ye baby kurang gerak? Selalunya aktif betul dia gerak lagi2 bila waktu malam tp sejak semalam mcm slow je gerak, sesekali je dia respon bila kita cakap dengan dia. Haihhh risau lah

7 Balas

Sy dh masuk 28weeks & dh kira gerak baby. Biasa baby gerak aktif je, tp ada 1hari tu sy xde rasa kick n baby slow mcm xaktif je.masuk hari ke2 pun sama.hati kita dh risau jd gi hospital trus utk check.doktor ckp 28weeks tu baby kecik lg mmg kadang2 xde rasa baby gerak sgt.lg2 klo kita aktif buat kerja rumah or berjln bnyk.4jm sy rehat di katil & di pantau gerak baby kt hospital.baby gerak ok je n aktif plk.😅 #1st pregnancy

4y ago

ya btl tu.. kena rest bru dpt rasa baby gerak.. kdg confuse klu byk bt keja rmh.. baby gerak xprsn ..lbh2 frst pregnant 😅

Saya pon mcm tu.. Sebelum ni aktif.. G hospital sbb risau doktor kata mungkin kite penat.. Lepas saya berehat seharian dgan minum jus oren elok dia aktif.. Tpi kdang2 ade hari2 dia tk aktif doktor kata normal dlam kandungan 28minggu ke bawah.

4y ago

Lega dgr..kena pergi jmpa doc dlu bru Kita Rasa lega Kan. Klu postve sgt pun tk boleh kan

Kadang baby ada gerak tapi kita je yg tak perasan. Selalu usap baby sambil baring mengiring bawa bersembang insya Allah baby akan respon. Think positif baby ok dlm jagaan-Nya

4y ago

InsyaAllah will do . Thank u sis

Okey je sbab baby tukar2 shift kdang tu 🤭🤭.. satu lg pergerakkan belum betul2 kuat jd kdang tak boleh rasa sgt.. 28 week keatas baru kena monitor betul2

4y ago

Okay sis, baby buat kita rsau😂

Awal lagi sis 22w tu. Biasa kalau bawah 28w baby mmg x aktif sngat. Pola pergerakan pun x konsisten. Kadang rse kadang tak. Dun worry ye.

4y ago

Okay sis tk lama dh tu semoga dipermudahkan urusan brsalin ye

22week tu awal lagi sis ...selalu gerakan baby yang kuat ataih padan 28week or 29 keatas mcmtuu😃

4y ago

Klu mmg sblm ni dia tk aktif tkpe sis, yg buat sy rsau sbb sblm ni dia aktf ttba smlm mcm slow down😪haihhh. Biasala simptom bakal mak2 newbie😂

Sy 24 week bru bby start gerak tupon perlahan je

4y ago

Ooo sy start 17w , pastu sllu dia gerak, kicking. Sbb Tu rsau smlm slow jee, mcm ada tak ada