Susu untuk mommy yg baru preggy

Hi, wajib ke ibu mengandung minum susu? start berapa weeks ye baru boleh minum? atau diusia 4 weeks dah boleh start minum susu? susu brand apa yg elok ye?

4 Balas

Tak wajib pun dan amat digalakkan sebab sumber kalsium. Sekarang pun dah boleh minum susu. Semua brand susu OK , ikut serasi awak. Mcm saya, saya tak serasi susu yg ada: 1. lactose 2. gula tambahan 3. susu lembu 4. tinggi karbohidrat Saya ada alahan no. 1-3 dan ada GDM. Jadi saya pilih susu kambing DKE (no sugar & less carbohidrat (15g/ serving)

2y ago

🌻