susu utk preggy mom

Hi, nak tanya korang start minum susu utk preggy berapa weeks ? Saya 7weeks bole start minum susu tak & susu apa yg elok utk awal kehamilan ?

1 Balas

Untuk awal kehamilan awak boleh minum fresh milk..kalau dah masuk 3rd trimester awak boleh minum maternal milk.ni dari apa yang saya kaji la sebab apa yang saya baca,perkembangan minda baby cuma start dari 3rd trimester...taoi kena berhati2 dengan maternal milk sebab awak boleh kena gdm walaupun susu tu kata no added sugar...