UBAT ASPIRIN UTK IBU HAMIL?

Wajib ambil ka ubat aspirin ni?? Sebab sblm2 ni tida prna mkn pun... Ada ka mama2 yg perna ambil obat ni skrg???

10 Balas

ubat aspirin tu utk mommy yg preggy yg ada pnyakit darah tggi..sbb utk elakkn jdi sawan..fungsi ubat tu utk cairkn drh..so jgn skip klau kk dh bgi ubat tu

5y ago

Sy xda darah tinggi tp kna suru juga ambil ...mgkin sebab berat badan sy lebih 100 😅😅...entah la doktor pun xda kasi terang g😅😅

Saya pun kena ambil juga... sebab berat badan lebih...mengandum sebelum ni..x pernah ambil...

5y ago

Sma la sis...sy mgndung kli ni bnyk pula ubat d beri😅😅 8tahun jarak trus jadi pelik tgok ubat2 bru ni😂😂😂

Pernah, sebab masalah kerap gugur & bleeding sepanjang kehamilan. Aspirin utk elakkan darah beku.

Sy ade dpt jgk aspirin ni. Doc suh sy amik ubat tu sbb sy masalah tekanan drh tggi.

5y ago

Sy xda darah tinggi cuma ada kencing manis n berat badan lebih 100😂

sya pun ambil sis..,brat lbh 100kg memang kna ambil.....

5y ago

Patut la😅

Kalau KK bg wajib ambil. Mcm sy dpt 4 serangkai saja

5y ago

Maybe sbb sis ada sakit/high risk. Better sis tnya doktor napa sis perlu ambil aspirin.

Sy mkn dri awal kndgn sbb drh tinggi

5y ago

Arini kna thn wad sbb bp tinggi n esok msuk ubt utk bersalin...arini 36w4d

Kalau kk yg bagi, kena makan lah sis.

5y ago

Ya sis...😅😅

Aspirin tu kk bg ke?

5y ago

Mgkn sebab saiz bdn sy yg bsar kli n sy ada kencing manis lagi

ooh yeke..