ada tak ibu yg tengah hamil yg telah mengambil Vaksin covid19? macam mana, ada side effect tak?

Vaksin Covid19

23 Balas

Alhamdulilah stakat ni utk dua2x dose sy dpt,hnya lenguh2x sikit dlm shri dua lps vaksin,dan deman ringan shj,yg pnting ls vaksin kena bykkn rest,insyaALLAH tak de apa yg mudarat😊klu tak amik vaksin lg memudaratkan ibu dan baby

Saya dah lengkap vaksin dos ke 2.. Setakat ni, rasa badan lemas masa sehari lepas suntikan saja.Rasa sakit di bahagian suntikan 2 hari. Tiada deman atau effect selain tu. Yg penting, banyakkan minum air & ambil vitamin c☺

Side effect sikit2 je yg penting baby membesar sihat. Cth: pns bdn, pening, lenguh (bersifat sementara). Nanti tak vaksin tak boleh shopping. Tak kan nak tgk je dr luar kedai sis. Huhu.

3y ago

Oh, semoga sihat baby & mom.

dose pertama okay cuma lenguh dekat tempat cucuk sehari.Dose kedua peningkepala,loya & bengkak tempat cucuk 2 3 hari jugaa laa..Tapi alhamdulillah sekarang da 30w bby aktif macam biasa.

Alhamdulillah sofar ok. Sy amik pfizer. 1st dos, lenguh tangan n nak demam. Makan panadol, terus ok (17week) 2nd dos, lenguh tgn sikit je. Tp 3 hari sakit kepala :( (20week)

xde effect pape lh sis..sy dh slsai 2 2 dos...cmey ltih tu je...bby pom aktif mcm biase.....jgn tkt nk ambk vksin...virus ni mmg suke kt ibu mngndung n bby bru lhir

alhamdulillah sy selasai 2 dos mngu lepas. effect tu cuma pening2, tangan lenguh, ngantok. ade yg demam. tp sy tk demam. lepas vaksin tu bdn kena la bnyk rehat ok.

saya dah complete vaksin kandungan 33weeks . 1st dose effect dia mengantuk benor tu je 🤣 . 2nd dose 2 hari tumbang badan panas dedor lepastu ok dah 👍🏼

kalau sy sakit kt tmpat cucuk dan tangan tu auto jadi lemahh😂 .. alhamdulillah takde teruk .. tengah tggu second dose 28hb ni .. harap tkde ppew ..

alhmdulillah sudah lengkap 2 dos.. side effect yg sy dpt cuma lenguh2 tgn jaa..d tmpt yg kna suntik.. baby alhmdulillah sihat..