ada tak ibu yg tengah hamil yg telah mengambil Vaksin covid19? macam mana, ada side effect tak?

Vaksin Covid19

23 Balas

alhamdulilah simpton ringan je masa first dose gatal² mata dlm semimggu lepastu ok,second dose pun ok tk ada sakit apa semua

Side effect saya: Rasa lenguh di bahagian tangan sahaja. Tengok orang juga sebenarnya. ☺️ Baby, Alhamdulillah okay.

Dah ambik dah haritu tepat kandungan 14 weeks. Alhamdulillah takda side effect cume sakit tangan je ☺️

1st dose lenguh tangan je 2nd dose lenguh tangan, badan panas mcm nk demam n loya. Hari ketiga dah okay

sy selesai kedua² dose masa 7minggu..skrg dh 12 minggu.. alhamdulillah xda effect Pape.. SINOVAC

3y ago

ppv Ledang.... sbb sblm sy g ppv..sy Tanya nurse di kk dulu.. sekali pegi deorg xde halangan..so sy proceed aje lah..xnak lengah..bahaya kan skrg virus dh merata...kita ikhtiar Dan tawakal je..

alhamdulillah baek2 je,nk dos ke 2 bru tahu preg😅pas cuck lenguh2 je kt tmpt cuck tu.

Alhamdulillah.. Dh selesai dose.. Tkda mslh apa2. Badan pun sihat baby pun sihat

cuma sakit lenga 1 hingga 2 hari tapi masih blh buat kerja

16w amik 2nd dos. sakit lengan je. Pfizer☺️

alhmdullh tkde apa2 just lnguh tgn jeeee