Vaksin covid19 pfizer

Salam and hi mommies. Ada mommies yg sedang mengandung dah ambil vaksin? Atau dah selesai dua dose vaksin and dah bersalin? Boleh share pengalaman tak? Ada any side effect ke? Risau lah sbb nama dah naik ahad ni😅#1stimemom #bantusharing

2 Balas

sy. semesa pregnant skrg. 1st dose,tak berapa effect sgt cuma sakit kepala. lps 2nd dose tu,effect double sikit. terlalu sakit kepala,and bdn tu bisa2 hingga ke tulang 2hari jugak la. kena rehat,mkn panadol & tido,dan urut jugak mintak tlg laki. alhamdulillah lps 2 hari kebah semua. tergantung pada imun diri jugak. jgn lupa mkn vit c ye lps vaksin tu.

Sya baru 1st dos pfizer msetu ngam2 14w..lpas sehari rse sakit kple+nk demam..msuk hri ke 4 rse jntung bdebar laju..memg rse xslesa..kdg ok kdg x..lpas smggu lbih gak baru rse ok skit..harap 2nd dos nnti xde pape side effect..hasbunallah wanikmal wakil