Ada siapa ibu mengandung kat sini dah vaksin ke? Ada ape² reaksi yang xok ke?

Vaksin covid

18 Balas

saya baru dpt 1st dose mase kandungan 31 minggu.. 3 hari rase lenguh dan sengal kat tempat cucuk.. bile tido, tak boleh nk mengiring ke kiri.. Alhamdulillah, takde demam atau sakit lain.. cume nasihat dr doktor lepas cucuk vaksin, jgn buat kerja berat atau yg memenatkan jantung selama seminggu..

hi sy baru ambik 1st dose at 33weeks.. alhamdulillah xde apa2 side effect..sakit tmpt cucuk je 2-3 hari.. 2nd dose at 36weeks nti..sy kakitgn kkm pun lambat dapat panggil ambil vaksin.. yg x ada rezeki dipanggil lagi, please take care..jgn prcaya org skeliling, dduk rumah kalau x ada kperluan

3y ago

ya boleh..at least 1st dose kena ambil sblm 33 weeks supaya 2nd dose x dekat sgt dgn due date..kalau rasa x yakin, lepas bsalin pun boleh..masalah skrg bnyk kes ibu ngandung yg dijangkiti covid, tapi susah utk dirawat sbb ubat2 utk treat covid x smua boleh pakai utk ibu mngandung.. sbb tu skrg pregnan mom disarankan sgt2 utk ambil vaksin sblm bersalin.

sy dh complete 2nd dose 18/7, pfizer..balik rumah 1st dose tu ada rasa pening + nk muntah, tp lepas rest & tidur dh ok, hari kedua sakit tempat cucuk n lenguh tangan je..2nd dose, hari first je sakit tempat cucuk..xde demam, xde pening..semua ok alhamdulillah

sy 1st dose 10/7/21, prgnt 25 week, balik dri vaksin tu lapar mcm zombie, pstu tmpt cucuk tu keesokkan hrinya Bru sakit..pstu tidur Lena je..smpai hri ke 2, DH start tkleh Lena tidur sbb tmpt cucuk tu sengal2x..next 2nd dose 1/8 ni..nervous pulak..

Saya dah vaksin 24 weeks tepat 1st dose. 2nd dose nanti coming soon masa 27 weeks. Takde apa side effect 1st dose haritu. Tempat cucuk ja sakit. Lenguh sebelah tangan lepastu esoknya okay dah. Tak rasa sakit dah.

sy dh dpt dose 1st. lenguh lengan reaksi biasa. so far tkde pape. just tidur tu la susah sikit tkleh pusing ke kiri. kalau perut dh besar allahuu je tau tk dpt pusing ke kiri hahaha

sy dah lengkap 2 dos 17 july ritu. amek comirnaty. alhamdulillah xde demam ke ape. cuma tempat cucuk je 3 hari baru hilang sengal. mengganggu sikit la nak tidur mlm

saya dos 1 Masa kandungan 26 minggu.alhamdulillah x Dak apa.cuma lenguh Kat tempat cucuk vaksin dua ari jgak nak hilang.selera mkn koi betambah😂dos2 nnti 4/8

sy da vaksin dos 1 pfizer..lepas vaksin tu esoknya rasa pening2 dan mual..3/4 hari jg la mual..tmpt cucuk tu memang sakit la sbb bengkak sikit..

saya lps second dose vaksin bru tau pregnant. 😅 dh check doc , doc kata tak ada mslh pun. cma bby blm nmpk lagilh. cuma kantung jerr.