Bagaimana nak bagi baby pusing kalau songsang

Usia kandungan saya 25week tadi scan doc kata baby songsang kepala kt atas, mommies ada tips tak nak bagi baby pusing balik? 🥰 doc cakap smpai 32week boleh pusing lagi lepas pd tu dh tak

6 Balas

sy masa 29 weeks scan baby songsang doc ckp.. dia pesan jgn buat pape urut ke apa.. biar je mcm tu sb nnti dia pusing sendiri.. alhamdulillah scan balik 35 weeks bby dh engaged ke bawah.. cuma sis gosok2 perut ckp dgn bby supaya pusing bawah.. sb time tu ruang masih ada utk dia pusing2..

sy 5 kali pregnant smua songsang..ank ptama lahir kaki dulu..yg lain semua dktr pusingkan masa 37-38w..yg no 5, 2 kali dktr pusing..alhamdulillah smua bsalin normal.

3y ago

Alhamdulillah 🤲🏼 mudah-mudahan saya pun mcm tu juga

masih ada ruang utk bayi berpusing. jangan mengurut pulak sbb kita tak nampak dlm perut. doa bnyk2. selebihnya allah yg tentukan

3y ago

ya terima kasih atas nasihatnya sis 🥰

Rajin2 buat gerakan sujud n rajin2 ajak cakap baby dalam perut. Doa banyak2. Saya dulu buat cam tu, alhamdulilah bersalin cepat

3y ago

in shaa Allah mommy i'll try 👌🏼 thank you ❤️

25w ke 32w ada lagi 7 minggu insyaallah doa baby pusing elok ye...

3y ago

mudah-mudahan 🤲🏼

rsa nya tk pa sbb awal lg .nnt baby akn pusing,pjuk² je baby tu

3y ago

in shaa Allah mudah-mudahan begitu la 🤲🏼