Baby songsang

Sy scan masa baby 20weeks dekat kk haritu, doc cakap baby sy songsang. Kalau songsang kene pergi jumpa doc untuk apa2 rawatan atau baby akan pusing sendiri ye? Skrg sy dah 25weeks.. baby banyak gerak kat bahagian bawah.. tu pergerakkan kaki dia ke? Atau dia dah mula pusing?

6 Balas

Inshallah bby akan pusing . Banyak lagi masa tu . Hari2 cakap dgn bby suh pusing . Ddk dekat posisi yg btul . Inshallah sempat je . Mcm sy hari tu uri kat bawah . Scan 28week scan uri dah kat atas . Doa baik2 inshallah yg baik2 dtg pada kita

Kecik lagi sis ok je tu. Doktor patutnya bgtau u yg skrg ni ok lg. Kalau 36weeks mungkin boleh gelabah. Skrg releks je sis sbb baby boleh pusing pusing lagi.

11mo ago

Ohh tula. Reaksi doc tu yg buat sy risau. Ok ok tq yaa

baby akan berpusing2 lagi sis, sujud lama2 skit dan rajin amalkan surah2 yg berkenaan dan ckp2 dgn bby spy kerjasama pusing balik. hehehe

Awal lagi sis. Time 20-25 baby kecik lg boleh pusing2 lagi dlm tu. Selalunya kk akan scan balik bila dh 3rd trimester.

Haritu sy pergi checkup kk doct cakap baby sy pun songsang tpi tak perlu risau dia kata, baby akan pusing2. 26week

xperlu. posisi baby tidak penting sms trimerster 1 atau ke2