Baby songsang

Saya 36minggu. Doc scan baby songsang. Ada peluang tak utk baby pusing kepala ke bawah n bersalin secara normal? Sesiapa ada pengalaman?

9 Balas

Saya masa scan 29 weeks 1 days baby songsang jgk..now 30 weeks 5 days dah..nanti 32 weeks kena scan balik..selain nak tgk kedudukan baby..doktor nak tgk parut czer..sbb anak ke 3 hr tu czer sbb baby songsang jgk..selain tu doktor nak tgk berat baby sbb saya gdm on diet control..masa kena c zer hr tu 37 weeks dah..tau songsang pun sbb g scan..sbb bentuk perut nampak lain..memang doktor terus bg tarikh nak czer..dah ikhtiar..tp baby memang x nak pusing langsung..redha je la..kali ni pregy anak ke 5 harap sgt baby berpusing nanti..x nak rasanya kena czer buat kali ke 2..

Saya scan baru ni pun doc cakap baby belum pusing. Sedangkan masa minggu 28 haritue baby dah pusing. Saya banyakkan bersembang dengan baby sepanjang minggu ni minta dia turun. Sehari 2 ni ada saya rasa yg kedudukan baby tu mcm berubah. Moga urusan sis juga dipermudahkan.

Maaf sis takde pengalaman. Baru seorang anak dan saya bersalin on 37 weeks. Tapi saya ada baca previous comment yg ada org pernah experience songsang dan dia amalkan doa dekat bawah. Alhamdulillah, dia bersalin normal. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻

Pengalaman saya anak kedua. Saya pernah kat kk scan masa 36minggu baby songsang, kena refer hospital utk buad ecv masa 36minggu6hari baby dh kepala kat bawah. Tak jadi buad ecv. Alhamdulillah dpt bersalin normal pada 38minggu5hari.

Sy ada kawan..bby sonsang jg..suami dia bawa p mndi sungai so dekat sana dia berabis berenang..lpas tu dia p check blik..doc ckp bby dh oky..x sonsang lg

Baby saya pun dr kata songsang... Nanti minggu ke 36 nih, dr nak check blk...... Sekarang 32 minggu.. Semoga baik2 bila sampai masa

Saya pun sama sis da 36 week baby songsangg

Ank no 3 dulu sy buat pusing ecv dgn doctor pakar

2y ago

Berjaya x sis ecv tu? Brapa minggu masa buat ecv?

Cuba sujud lama and selalu pujuk bby

4y ago

Lagi satu tips, try google doa untuk baby membalikkan baby songsang.