Hari ni genap 8 minggu

Usia bby dah 8 minggu hari ni. Tapi masih belum buka buku pink and pergi kk lagi. Keadaan sekarang yg lockdown sbbkn convic 19. Ape pendapat ibu2 semua?

Hari ni genap 8 minggu
33 Balas

sya pun sama juga , sdh 5 mggu , nurse x sarankan pegi cek hosp selama tempoh kawalan... semoga kita semua dilindungi... aamiin

5y ago

Itulah..smlm sy de call kk,boleh tak nk wat bku pink,dia kta jgn lagi,tggu usia kandungan 6or7 week..sbb skrg dengan keadaan tempoh kawalan kan..harap2 okey lah..sebb sy ade sejarah sblm nie.

Mana ada lockdown, PKP je.. KKIA sentiasa open, boleh walk-in or call utk ambil date sbab proses nak buka buku tu lama sikit..

sy pun nurse minta jgn prgi lagi buka buku pink.sy br 6w igt cuti ni nk buat la buku.tp dh sb covid ni xjdi la p

KK sentiasa open dia...call utk buat booking open buku pink...lebih baik awal...supaya nurse boleh monitor.

Xpe..dlm keadaan sekarang ni bkn disengajakan..klu kt tempat sy bukak buku pink selewat2nya sblm 12 mggu

Better call kk dulu buat appointment supaya senang urusan tambah lagi dlm keadaan PKP sekarang ni

Boleh cuba call KK yg brdekatan, mnx tya nurse dulu...sbb skrg dgn virus ni mgkin ad cdangan lain

Kalau boleh buka je cepat2, saya Hari Tu buka buku waktu 10 minggu pon nurse kata lewat, 😁😁

Saya tadi baru jer buka buku pink sebab saya pun dah 11minggu arini..1.4 ni jmpa doktor lak..

Kk bukak je sis kalau nk buku,, better buat awal senang nk detect klu de pe2 mslh