Hari ni genap 8 minggu

Usia bby dah 8 minggu hari ni. Tapi masih belum buka buku pink and pergi kk lagi. Keadaan sekarang yg lockdown sbbkn convic 19. Ape pendapat ibu2 semua?

Hari ni genap 8 minggu
33 Balas

Saya pun bru msuk 8w. Buka buku pink 23/3/20. Dua minggu lepas saya call KK utk set appointment. Dah selesai buku pink Tapi tu sblm perintah kawalan. Skrg ni xtaw nurse bagi date untuk buka buku ke x. Kena call dulu. Skrg KK xbagi walk in dlm tempoh kawalan ni. Hanya yg ada appointment je blh. Tahniah ya! Sy edd InshaAllah 4/11/2029 😊

Boleh call kk yg sis nak pegi buka buku nanti. Sy dah call KD terdekat minggu lepas, nurse suh g ambk tarikh booking nak buka buku pink. So mggu lepas sy dah ambk tarikh utk buka buku. Sesetengah kk kena buat temujanji utk buka buku. Mcm klinik desa area sy, nurse bg tarikh utk buka buku bila😊sy cari num klinik d google

Sy pn same dgn usia bby sis..dah 8 week...tp trmsk arini dah 2 kali g KK.(1st ari rabu lps)...tp dorg x benarkn sy g buat buku pink lg...dorg kate tggu 10week or 1.4.2020 (PKP berakhir-"kalau")...mase ni kan cuti xbuat ape2 kn baik pegi cek kandungan,nanti dah keje dah ssh nak dpt cuti....tp ape kan daya..balik dgn hampa

saya g klinik last week untuk buka buku, tapi kena marah dgn nurse sbb keluar time time tgh wabak, nurse buat app and nasihatkan kalau blh tunggu je pm announces bebas pkp.. harini genap 12weeks huhu masih blm buka buku even scan

Apa yg sy tahu booking je dlu.. Sbb certain kk kena call utk buka buku pink nnt die akn bg tarikh lain utk dtg. Buka seeloknya sblum 14 minggu utk dpt tau tarikh edd yg lebih tepat. Ni yg nurse bgtau sy lah.

Bolwh pergi.. Saya haritu pergi kk selamat utk check up perut dan mgtt.. Alhamdulillah semua okay, cuma puan perlu pakai mask and bawa hand sanitizer kalau ada, also air utk minum bg elak dehydrated

Kalau sis tak ada apa-apa masalah kesihatan kronik selewat-lewatnya 12 minggu (3 bulan) pun boleh buka buku. Tapi kalau ada sejarah bad pregnancy sebelum ni memang kena buku awal.

sama la saya baru 6 minggu, tak check apa lg semua, buku pink pun tk buat lg, risau nk pegi KK, awak sepanjang prgnant ni awak rasa pape tak mcm loya ke? hehe boleh share🤗

4y ago

saya nk sgt pegi KK check baby semua, tp takutkan covid19, so skrg risau mcm mna lah dia dlm perut tu, harini jd sakit kepala sebelah kiri dari pkul 8 pgi td, bngun tido bnyk kali dh, still sakit, hm entah apa tk kena, darah rendah ke apa pun tktau lah

Boleh je sis bukak buku...lmbt bukak buku lmbat kta nk tau perkembangan ank dlm perut... Lgpon kkia bukak sperti biase..cuma jaga jarak dan pakai mask n standby h.sanitizer.. Itu aje..

Boleh call utk dptkn tarikh..sbb buat buku mmg lama..musim covic 19 ni kk pon buat urusan scepat mgkin..smlm bru g checkup..skjp je..diorg ckp x nk bg ibu2 tggu lama musim berisiko ni